Banes Motor České Budějovice
18.05.2012, Michal Špírek

HC MOUNTFIELD má na MS v semifinále dva zástupce!

Č. B u d ě j o v i c e - Dva hráči HC MOUNTFIELD byli vybráni do kádrů týmů na mistrovství světa 2012. A tito dva hokejisté se proti sobě nyní postaví v semifinále. V brankovišti českého týmu účinkuje Jakub Kovář, proti němu v sobotu stane na straně Slovenska obránce René Vydarený. Kdo z nich si zahraje ve finále o titul mistra světa? Připíše si Vydarený v semifinále první kanadský bod na turnaji, nebo naopak Kovář potvrdí vynikající formu?

Jakub Kovář

Jakub Kovář se prezentoval kvalitními výkony po celou sezónu v dresu českobudějovického HC MOUNTFIELD. Brankář si vysloužil nominaci na turnaje Euro Hockey Tour a v zápasech proti Rusku třiadvacetiletý gólman ukázal, že obstojí i na mezinárodním poli. Na mistrovství světa se pak Jakub Kovář chopil pevně nabídnuté šance a s Jakubem Štěpánkem působil v soubojích ve skupině v bráně reprezentačního mužstva. Pro čtvrtfinále dostal od trenéra Hadamczika důvěru písecký rodák a ten se odvděčil proti Švédsku 36 úspěšnými zákroky. Vydatnou měrou tak dopomohl k výhře 4:3 a dá se očekávat, že do brány se Jakub Kovář postaví i proti Slovenku v sobotním semifinále. Kovář již medaili z MS má, loni si odvezl ze Slovenska bronz. Tehdy ale působil až jako třetí brankář za Pavelcem a Štěpánkem, letos má důležitější pozici.

Statistiky Jakuba Kováře na MS 2012: Kovář nastoupil do pěti zápasů a jen jednou odešel jako poražený (zápas ve skupině s Ruskem - 0:2). Přispěl k porážce Dánů, Norů, Lotyšů a ve čtvrtfinále Švédů. Na turnaji obdržel devět branek, připsal si 136 úspěšných zákroků. Procentuální úspěšnost zákroků Kováře tak činí nadprůměrných 93,79%, průměr inkasovaných branek pak 1,77. V obou statistikách patří Jakubu Kovářovi třetí místo mezi gólmany mistrovství světa.

René Vydarený

René Vydarený je pro českobudějovického fanouška synonymem spolehlivých výkonů. Trenér Vladimír Vůjtek v nominaci na MS jednatřicetiletého beka neopomněl a Vydarený tak dostal šanci válčit o největší úspěch své kariéry.

Statistiky Reného Vydareného na MS 2012: Na mistrovství světa nastoupil ve všech osmi duelech, které slovenský tým sehrál. Vydarený zatím čeká na první kanadský bod, neujala se ani jedna z jedenácti střel, jež obránce na gólmany soupeřů vyslal. Ve statistice +/- má Vydarený jeden záporný bod, průměrně stráví na ledě 14 minut a 16 sekund za zápas. Ve třetí obranné dvojici Slovenska působí Vydarený s Tomášem Starostou. Vydarený hájil slovenské barvy na MS již v letech 2005, 2006, 2008 a 2009. Nyní má šanci získat svou první reprezentační medaili.


FOTO: idnes.cz
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice