Banes Motor České Budějovice
12.05.2012, Petr Novotný

HC MOUNTFIELD si zahrál v Sedleci

S e d l e c – Počasí přálo. A možná až moc. Ve čtvrtek v podvečer bylo možná až moc velké vedro na to, aby se někdo honil po hřišti za míčem. Ovšem i tak hokejisté HC MOUNTFIELD vyrazili na trávník do Sedlece u Vodňan a stejně jako poslední roky, změřili síly s domácím celkem. Výsledek? První půle byla vyrovnaná. Ve druhé pak dokázali extraligoví hráči vyjádřit svou převahu dvěma góly a vyhrát 2:0.

Start hokejového týmu na fotbalových trávnících vždy láká. V Sedleci tomu nebylo jinak a několik desítek diváků si našlo i v pracovní den cestu na tribunku místního útulného stadionku, kde domácí celek bojuje na špici okresního přeboru a není daleko od postupu do I. B třídy. A užili si to. V zápase nebyla nouze o pěkné kombinační akce, šance na obou stranách i tvrdé zákroky. Nikdo nikoho nešetřil.

HC Mountfield nastoupil v sestavě především s mladšími hráči. Z tradičních opor pak nechyběl Jiří Šimánek ve středu zálohy nebo Michael Kolarz s Tomášem Mertlem na beku. Fotbal samozřejmě nedodržuje tradiční rozdělení rolí z ledové plochy a tak třeba v útoku hrál brankář Kántor. Na hřišti si pak pod dohledem asistenta trenéra Radka Bělohlava, trenéra brankářů Romana Turka a asistenta sportovního manažera Petra Sailera další mladíci jako Jakub Marek, Robin Soudek, Michal Švihálek a další.

Fotogalerii ze zápasu najdete ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....