Banes Motor České Budějovice
07.05.2012, Petr Novotný

Severský zápisník Jakuba Kováře č. 2 - VOLNÝ DEN

S t o c k h o l m - Dnes odpoledne se podruhé na šampionátu postaví do branky. Brankář Jakub Kovář poznává, jaká je atmosféra velké akce typu mistrovství světa nejen z tribuny nebo střídačky, ale přímo z brankoviště. Bohužel ta ve Stockholmu prý není tak skvělá jako na posledním turnaji v Bratislavě. „Stockholm je pěkné město, jen tu skoro nikde nepoznáte, že se tu hraje mistrovství. Jako by to ty lidi nezajímalo vůbec,“ píše pro fanoušky HC MOUNTFIELD Jakub Kovář ve druhém dílu svého zápisníku.

Dva zápasy má za sebou reprezentace Česka na mistrovství světa. V tom prvním se střetla s Dánskem a vyhrála. Ve druhém pak podlehla ve vypjatém zápase domácímu výběru Tre Kronor. Brankář HC MOUNTFIELD Jakub Kovář prožíval oba zápasy jinak. Zatímco v tom prvním se postavil do branky ve své premiéře na světovém šampionátu dospělých, ve druhém pak sledoval utkání ze střídačky a držel palce svému kolegovi v brance Jakubu Štěpánkovi. „I když jsme prohráli se Švédskem, nálada v týmu je pořád dobrá. Nic nebalíme. Samozřejmě víme, že si teď nemůžeme dovolit už moc zápasů ztratit, ale rozhodně tady nevládne nějaká panika,“ ujišťuje fanoušky Jakub Kovář.

S Dánskem se dostal do branky poprvé na mistrovství světa. Hned vychytal nulu a spoluhráči připisovali vítězství především jemu. Jak sám říká, před zápasem vůbec nervózní nebyl. „To spíš pak při sledování druhého zápasu z lavičky. To byly o dost větší nervy,“ konstatoval. „Na duel s Dánana jsem se naopak hodně těšil a jsem rád, že se nám podařilo vyhrát. Ovšem musím říct, že to pořád ještě nic neznamená. Potřebujeme ještě další minimálně tři nebo čtyři výhry, aby se nám podařilo postoupit ze skupiny do čtvrtfinále,“ dodal.

Po dvou zápasech ve dvou dnech měli včera čeští hokejisté v rámci šampionátu volný den, který každý hráč prožíval jinak. „Někdo ho vyplnil procházkou, někdo spánkem,“ popisoval Jakub Kovář. A jak ho strávil on sám? „Já byl na skypu s rodinou a přítelkyní. A pak jsme hráli s bráchou playstationa,“ pousmál se. I on už stihl ve volnu navštívit centrum Stockholmu, a jak už prozradil v úvodu svého zápisníku město se mu líbí. Jen ho zklamala atmosféra, která na severu Evropy panuje. Proto by pro něj mohl být příjemnou změnou přesun do Helsinek. To ovšem musí Češi dojít do semifinále.

Držte mu palce!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice