Banes Motor České Budějovice
02.05.2012, Petr Lundák

Draisaitl podepsal na dva roky, práce s mladou krví mu sedí!

Č. B u d ě j o v i c e - Do útrob českobudějovické Budvar arény den po státním svátku vkročil nový lodivod celku HC MOUTNFIELD Peter Draisaitl se všemi novými členy realizačního týmu. Na tiskové konferenci také padlo, na jak dlouho bude u Jihočechů působit, s jakou koncepcí nastupuje do svého nového působiště či jak se k trénování v české extralize celkově staví. Nejen toto, ale i další informace z kádru si můžete přečíst v následujícím článku.

"Neměl jsem tak kvalitní nabídky v Německu, jako bylo tady v Budějovicích," řekl nový trenér lámanou češtinou. "Ale určitě ne z hlediska finančního. Já jsem velice spokojený a šťastný člověk, že mi daly Budějovice šanci. Jdu sem za novou zkušeností a beru to jako výzvu. Na práci se těším," doplnil Draisaitl.
Nejen generální manažer Zdeněk Blažek chce, aby do budoucna jihočeský tým stavěl na jiných typech hráčů než doposud. "Stavíme mužstvo na delší dobu, proto chceme, aby zde hráli mladší hokejisté, především naši odchovanci," zdůraznil předseda představenstva HC MOUNTFIELD hned v úvodu při setkání s novináři. Na stejné vlně se nesl i další dotaz na Draisaitla ohledně mladých sportovců. "Ano, rád se věnuji práci s mladými. Do této doby jsem ještě neviděl tolik mladých hráčů pohromadě jako tady. U juniorů jsem v Německu začínal s trénováním, takže tu práci znám a nemám s tím žádný problém," uvedl.

Nový centr na cestě

Podle Blažka zde pod Černou věží bude působit nový trenér jeden rok s případnou roční opcí. Za tuto dobu, podle svých slov, hodlá udržet a rozvíjet koncepci a vizi, se kterou na jih Čech přichází. "Dva roky jsou dostatečně dlouhá doba na to, abych pracoval s hráči podle svých představ. Je jedno, jestli je hráčovi osmnáct nebo čtyřicet let, hlavní je alchymie v týmu," uvádí odhodlaně.
I když už prosákly informace, kdo bude a nebude oblékat dres MOUNTFIELDU, změny nejsou zdaleka ještě u konce. Pozornému fanouškovi českobudějovického hokeje neunikla jména jako je Rastislav Dej, Tomáš Knotek, Robin Soudek, Lukáš Sáblík či Peter Frühauf. V hledáčku domácích je ale ještě jeden obránce a jeden kvalitní centr.

"Hledáme zkušeného centra silného na vhazování, na přesilovky a důležité momenty na konci utkání. Rád bych ale zde vyvrátil mnohé spelukace, že by se mělo jednat o Tomáše Vaka. Ohledně Aleše Kotalíka, je připraven s námi prodloužit smlouvu či úplně ukončit hokejovou kariéru právě v Budějovicích. Já jsem s ním v každodenním kontaktu a změny v kádru i celém klubu se mu líbí," říká Petr Sailer, nový asistent sportovního manažera s tím, že ještě novou posilu v útoku prozradit nechce.
O bývalé hráče Budějovic Rostislava Martynka a Romana Pšurného je mezi extraligovými kluby velký zájem. "Situace okolo Davida Kuchejdy je zatím klidnější. Sám David cítil potřebu změnit klub, bavili jsme se o tom spolu a shodli jsme se na tom, že pro jeho vývoj bude lepší nyní odejít na hostování," doplnil bývalý útočník.

Brankářský rébus vyřešen

Nový trenér brankářů Roman Turek také poodhalil, jak bude vypadat situace s golmany. Jasnou jedničkou bude zase Jakub Kovář, který se v těchto dnech připravuje na mistrovství světa.
"Jako brankáře číslo dvě jsme se rozhodli angažovat Lukáše Sáblíka z Karlových Varů. Toho si pamatuji ještě, když jsem sám chytal. Pokaždé působil jako spolehlivá dvojka, která je vždy připravena zaskočit za Lukáše Mensatora. Nebude tedy tlačit na Kubu Kováře. Pavel Kantor potřebuje získat zkušenosti v první lize v dospělém hokeji, do přípravy s námi jde i mladý Ondřej Bláha," prozradil Roman Turek a dodal, že situaci okolo mužů v masce bude pravidelně konzultovat s novým koučem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....