Banes Motor České Budějovice
29.11.2011, Miroslav Mayer

Konečně jsme odehráli klidnější utkání, říká Jiří Šimánek

Č. B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí hokejisté si po delší době mohli vychutnat koncovku zápasu bez zbytečných nervů. V domácím utkání s Kladnem vedli totiž jasně 5:2 a vyslechli si tak zasloužené ovace diváků po výborném výkonu. Navíc po měsíci dokázali dát v jednom utkání více než tři branky. V dresu HC MOUTFIELD oslavil šestistý zápas v extralize útočník Jiří Šimánek, který dal navíc i druhý domácí gól a měl tak velkou zásluhu na vítězství svého týmu.

S krytem ještě pár zápasů odehraji, hlásí Jiří Šimánek.

Oslavenec zápasu s Kladnem byl českobudějovický odchovanec Jiří Šimánek. Zápas s Kladnem byl jeho šestistý v kariéře. Drtinou většinu těchto zápasů sehrál v dresu svého mateřského týmu. V zápase byl rozhodně vidět. První poznávací znak byla ochranná mřížka, kterou musel do tohoto zápasu nasadit. „V minulém zápase jsem dostal hokejkou do obličeje a odneslo to pět zubů. Musel jsem si vzít ochranný kryt, protože ty ošetřené zuby musí být chráněné. Ještě s krytem pár zápasů odehraji, ale už jsme domluvený s doktorem.“

Poranění pěti zubů je určitě hodně bolestná záležitost a může to člověku v běžném životě hodně překážet. Pro hokejistu by to mohl být ještě větší problém. „Zuby mně vůbec v zápase neomezovaly. Kryt se mi nemlžil a viděl jsem přes něj dobře. Spíš mně bolel nastřelený kotník z minulého zápas,“ vzpomíná domácí útočník na obětavý pád do střely v minulém zápase.

Šestistý zápas v extralize je určitě slušná porce zápasů. Pro českobudějovického odchovance však nebyl ničím zvláštní. „ Zápas byl jiný jen tím, že na začátku byly nějaké ceremonie, jinak to byl zápas jako každý jiný. Vyhráli jsme a to je důležité. Dnes Kladno nehrálo moc dobře. My jsme mu moc nepovolili a konečně jsme odehráli klidnější zápas.“

Zápas se pro domácí vyvíjel velmi dobře a soupeř mu nekladl příliš velký odpor. „To jsme rozhodně nečekali. Když hrajeme na Kladně, tak nás tam většinou přebruslí. Dnes myslí, že moc nebruslili. My jsme jim toho moc nedovolili a odehráli jsme konečně nějaké klidnější utkání.“

V zápase se podařilo Jiřímu Šimánkovy dát druhou branku v zápase. S Pavlem Kašpaříkem se dostali do přečíslení dva na jednoho a tuto situaci ukázkově využili. „Jel jsem na tyčku, kdyby mi tam přišla přihrávka. Ona přišla a já jsem dával gól do prázdné branky.“

Hráč s číslem dvacet dva dal v zápase ještě jeden gól. Tečoval ze vzduchu nahození na Cikánka. Rozhodčí však branku po konzultaci s videorozhodčím neuznal. I tak sehrál Jiří Šimánek vydařený zápas.

Mohlo padnout i více gólů, prohlašuje si Milan Gulaš

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen hráč s číslem patnáct Milan Gulaš.
V zápase byl rozhodně vidět. Dal totiž hned dvě branky, první a poslední, a ještě asistoval u třetí branky Aleše Kotalíka.

Byla pro vývoj zápasu důležitá situace z druhé třetiny, kdy jste dokázali dát dvě rychlé branky?
Důležité bylo, že nám tam nějaké branky padly. Tyto dvě rychlé byly určitě pro vývoj zápasu zlomové.

Nezdálo se vám, že tím bylo Kladno tak zasaženo, že vás pouštělo do dalších šanci?
Možná to tak vypadalo, ale my jsme se snažili hrát svoji hru a tlačit se do koncovky. Mohlo tam padnout i víc gólů, ale i za těch pět jsme rádi.

Díky vítězství nad Kladnem jste vyhráli již druhý zápas doma za sebou. Odrazíte se zase k lepším výsledkům?
My jsme teď měli nějakou špatnou sérii zápasů, které nám nevyšly. My jsme teď potřebovali nějaké vyšší vítězství, abychom se trochu uvolnili a dali nějaké góly. Dnes to přišlo a doufám, že nám to pomůže do dalších zápasů.

Brankář Kladna Chábera odchytal v Českých Budějovicích mnoho zápasů. Pomohla vám znalost brankáře při dnešním zápase?
Samozřejmě, že něco o něm víme a snažili jsme se trefovat do míst, kde se myslíme, že by to mohla být jeho slabina. Myslím si, že zápas mu nevyšel, dostal hodně branek a musel být střídán, takže pro nás jen dobře.

Dnes jsme nebyli moc kompaktní, myslí si Milan Toman

Z kabiny hostů šel ochotně k rozhovoru bývalý obránce českobudějovického týmu Milan Toman. V zápase byl jako vždy vidět a to hlavně v útočné fázi. Tentokrát si ovšem další bod na své konto nepřipsal. Navíc byl zklamaný z výkonu svého mužstva.

Kladnu se podaří zápas, ve kterém vyhraje a vzápětí v dalším zápas prohraje. V minulém kole jste porazili Liberec a dnes jste opět prohráli v Českých Budějovicích. Čím to je?
Je to pravda. Zápas proti Liberci byl vynikající a v Českých Budějovicích si myslím, že jsme nebyli moc kompaktní. Hokej dnes není o tom, že dva hráči brání a tři útočí, ale my jsme byli dost od sebe. Nemyslím si, že by domácí vstoupili do zápasu nějak extra dobře, ale dali jeden gól.

Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy Jihočeši dokázali dát dva rychlé góly.
Ve druhé části šli domácí dvakrát do přečíslení dva na jednoho a dali branky. Je škoda, že když jsme dali na tři jedna, tak jsme hned inkasovali. Jestli rozhodl druhý, třetí, nebo pátý gól? Těžko říct. Za stavu 1:3 jsme měli šance i tlak.

Trenér říkal, že tu situaci, kdy jednou vyhrajete a podruhé prohrajete, v kabině probíráte. Jak to vnímáte vy?
Trenéři s námi o tom mluví, ale těžko říct, kde to je. Nevím, co se děje, že odehrajeme jeden zápas, kde vyhrajeme a hned v dalším hrajeme špatně. Zdá se mi, že pokud inkasuje první, tak jsou z toho takové zápasy, ale když dáme první gól my, tak vyhrajeme. To je možná jedna z věcí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....