Banes Motor České Budějovice
26.11.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - střídavě oblačno

Č. B u d ě j o v i c e - Uplynulý víkend byl na zápasy chudší než je zvykem. Juniorka sehrála dva zápasy s pražskými S a dokázal jednou vyhrát. Navíc vítězství venku není zrovna obvyklé. Starší dorost poprvé v sezóně prohrál oba své zápasy. Hrál sice oslaben o hráče základní sestavy, ale dvě porážky se nečekaly. Mladší dorost A dokázal vyhrát na Kometě a dokázal, že umí porazit i tým ze špičky tabulky. Hráčem víkendu je útočník juniorky Michal Švihálek, který ve dvou zápasech zaznamenal šest bodů (2+4).

Juniorka

Sparta odvezla všechny body

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Sparta Praha ke svému poslednímu vzájemnému zápasu v základní skupině. Od začátku se hrál sice zápas v tempu, ale bez větších šancí. Lepší byla druhá třetina, kde byly šance již k vidění, ale oba brankáři ukazovali svoje kvality. Spartě se povedlo dát branku a ve třetí části svůj náskok ještě dokázala zvýšit. Domácím se povedlo snížit na 1:2, ale více jim Sparta nepovolila. Místo náporu domácích si utkání kontrolovala ani závěrečné power- play na stavu nic nezměnilo a tak Sparta mohla odvést z poslední návštěvy Budvar arény všechny tři body. Nejlepším hráčem domácích byl brankář Pavel Kantor.

Nevídaná kanonáda

V sobotu se Jihočeši rozloučili se základní skupinou v zápase na Slavii Praha. Jihočechům se venku letos moc nedaří a po prohře ve čtvrtek se Spartou se jim moc nadějí nedávalo. Jenže stala se nevídaná věc. Zápas se zvrhl v nevídanou kanonádu a prim hráli Českobudějovičtí. První třetinu vyhráli 4:2 a to byl základ konečného úspěchu. Ve druhé části také padlo šest branek, ale obě mužstva dala po třech brankách. V závěrečné třetině se trefil jen obránce Martin Semrád autor tří bodů v zápase (2+1). Konečný stav - 8:5 pro Jihočechy. V zápase řádila hlavně dvojice Švihálek, Rousek, která má stále šanci na mistrovství světa dvacetiletých.

Starší dorost

Rebelové vyhráli v prodloužení

Ve čtvrtek se hrálo na druhé ploše i utkání staršího dorostu a Jihočeši přivítali Havlíčkův Brod. Rebelové bojují ještě o naději na postup do silnější skupiny a Jihočeši mají účast v ní již jistou. Celá první řada staršího dorostu pomáhala v juniorech a starší dorost naopak posílil borci z mladšího dorostu. Domácím se zápas nevyvedl. Hosté byli lepším celkem a domácí mohou děkovat brankáři Gábovi, že získali alespoň bod. Utkání dospělo za stavu 1:1 do prodloužení a domácí se nechali hloupě dvakrát vyloučit, čehož hosté využili a vyhráli zaslouženě 2:1p. jedinou branku Českobudějovických dal obránce Michael Kutiš.

Další ztráta v nastaveném čase

V sobotu se Jihočeši představili v Hradci Králové. Hradec zatím je v nejsilnější čtyřce, ale musí bojovat o každý bod. Zápas s Jihočechy začal vedením již v první minutě. Jihočeši skóre zápasu v poslední třetině otočili, jenže domácí stačili vyrovnat a na řadě bylo opět prodloužení. To tentokrát nerozhodlo a na řadě byly samostatné nájezdy. Českobudějovičtí hráči zrovna neosvědčili svoji šikovnost, když nedali ani jeden nájezd. Naopak výborný David Gába jednou kapituloval a hosté tak zvítězili 3:2sn. Jihočeši tak letos poprvé prohráli dva zápasy po sobě.

Mladší dorost A

Konečně porazili silného soupeře

Hned v úterý jeli dorostenci k dohrávce do Brna na souboj s Kometou. Domácí byli favority zápasu. Průběh zápasu byl rozhodně dramatický, když se obě mužstva střídala ve vedení. Do závěrečné části šli Jihočeši za jednogólového manka. Dokázali se vzchopit, zmobilizovat síly a zápas opět otočit. Deset minut před koncem vedli Jihočeši 5:4 a Kometa již nedokázala najít odpověď. Trenér Formánek byl spokojen s hrou celého mužstva, která se tak může dostat opět do hry o přebory republiky. Tři body zaznamenal Jiří Smejkal.

Mladší dorost B

Po delší době vítězství

Mladší dorost B neměl v poslední době moc dobré výsledky a již nutně potřeboval bodovat. V neděli jel k zápasu na Kobru Praha. Tam se po povedlo zápas dobře rozjet a to hlavně ve druhé části, kde si vytvořil náskok, který si pak udržel až do konce zápasu. Celkové vítězství 5:2 znamená přerušená šňůra šesti zápasů bez vítězství. Tři body v zápase zaznamenal Martin Mašek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....