Banes Motor České Budějovice
22.11.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Tento hrací týden nebude tak náročný jako byl ten minulý. Junioři končí základní skupinu dvě zápasy s pražskými S. Starší dorost odehraje dva zápasy se slabšími soupeři. Mladší dorost A čeká dohrávka s Kometou. B dorost by potřeboval konečně vyhrát. Tentokrát se ve čtvrtek od 18.00 odehrají zápasy juniorky a staršího dorostu najednou na obou plochách.

Juniorka

Ve čtvrtek se naposledy junioři utkají se Spartou Praha. Sparta se drží na šestém místě a má o sedm bodů více než Jihočeši. Venku získala Sparta dvanáct bodů a je v tomto ohledu desáté v soutěži. Ve třech odehraných vzájemných zápasech je na tom Sparta lépe. Bodoval totiž v každém z nich. Nejprve doma vyhrála 5:0, pak v Budvar aréně prohrála 1:2sn a doma opět zvítězila 2:1sn. Jihočeši mají poslední šanci vyrovnat bilanci s tímto soupeřem. Po přestávce si Sparta vede střídavě. Nejprve vysoko prohrála na Slavii 1:7 a pak porazila doma Kladno 4:1. Českobudějovičtí mají rozhodně šanci uspět. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Poslední zápas základní skupiny odehrají Jihočeši v sobotu na Slavii. Slavia je až dvacáté a na Jihočechy ztrácí pět bodů. Doma se jí příliš nedaří, když získal jen jedenáct bodů. Vzájemné zápasy jsou zatím vyrovnané. Nejprve v Budvar aréně vyhráli domácí 3:0 v Praze vyhrála Slavia 2:1sn a vyhrát dokázali Slávisté i v Budvar aréně 4:2. Navíc se jim daří, když porazili doma rival Spartu 7:1 a s Pardubic přivezla bod za prohru 2:3sn. Otázkou zůstává, kolik hráčů základní sestavy bude mít trenér Kolda k dispozici.

Starší dorost

Starší dorost je suverénně první ve své skupině sedm kol před koncem základní skupiny má jistotu postupu do silnější skupiny. Nyní může trenér zkoušet mladé hráče a nacvičovat herní varianty pro souboje se silnými soupeři v nadstavbové skupině. Ve čtvrtek přijde do Českých Budějovic Havlíčkův Brod, aby rozehrál poslední čtvrtinu základní skupiny. Rebelové ztrácení osm bodů na postup, ale s Jihočechy nemají špatnou bilanci. První zápas sice doma prohráli 4:8, ale v Budvar aréně podlehli jen těsně 1:2p a opět doma dokonce až na nájezdy 0:1sn. Rebelové po přestávce nejprve prohráli doma s Pardubicemi 2:5 a pak vyhráli v Letňanech 4:3. Favority jsou jasně Českobudějovičtí. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu pojedou Jihočeši k zápasu do Hradce Králové. Hradec drží postupovou příčku s náskokem čtyř bodů a každý zápas je pro něj klíčový. Na domácím ledě se mu navíc hodně daří. Jihočeši mají i s tímto soupeřem dobrou bilanci, když všechny utkání vyhrál. Nejprve doma 4:2, pak v Hradci Králové 6:5p a opět doma 5:1. Ovšem Hradečtí se po přestávce rozjeli dobře, když nejprve vyhráli doma s Libercem 3:2sn a pak v Pardubicích 3:0. Tady budou mít českobudějovičtí dorostenci určitě těžší pozici.

Mladší dorost A

Mladší doros t A se snad rozjíždí. Teď má před sebou dohrávku druhého kola, když zajíždí do Brna na zápas s Kometou. Jihočeši sice dokáží bodovat s týmy, které jsou v tabulce pod nimi, ale se silnými mužstvy se zatím trápí. Ani ostřílení střelci se nedokáží proti nim prosadit a tak budou mít v úterý možnost tento trend otočit. Kometa je v tabulce o jedno místo před Jihočechy a má o dva body více. Bude to tedy souboj o třetí místo a o naději poprat se o druhou příčku v tabulce. První zápas vhrála Kometa v Budvar aréně těsně 5:4p, ale doma se jí letos nedaří tak jako venku. Po přestávce porazila Kometa doma těsně Havlíčkův Brod 4:3sn a vyhrála v Pardubicích 8:0. Šanci Jihočeši mají.

Mladší dorost B

B dorost by potřeboval vyhrát, na což již dlouho čeká. Tentokrát by se mu to mohlo podařit. V neděli totiž zajíždí do Prahy, kde se utká s Kobrou. Té se zatím letos nedaří, když je v tabulce desátá s osmi body, ovšem většinu jich získala doma. První zápas vyhráli Jihočeši doma 2:1 a tento výsledek by brali Českobudějovičtí i tentokrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....