Banes Motor České Budějovice
20.11.2011, Miroslav Mayer

Mládež - střelecké hody

Č. B u d ě j o v i c e - Hned první hrací víkend po reprezentační přestávce odehrála všechna mládežnická mužstva dva zápasy. Junioři mají velkou marodku a bilanci 1:1. Starší dorost bez problémů porazil Mladou Boleslav a doma Písek. Mladší dorost A se opět rozjíždí, když oba zápasy vyhrál. B dorost získla jen jeden bod. Tentokrát padlo hodně branek a hráčem víkendu se nakonec stal Jiří Smejkal, který odehrál tři zápasy a zaznamenal deset bodů (3+7)

Juniorka

Dobrý začátek

Junioři začali po přestávce zostra. V utkání s Pardubicemi se brzo ujali vedení 2:0 a to se ukázalo být klíčové. Domácí si po celý zápas udržovali náskok a hosté snížili na rozdíl jedné branky, ale vzápětí Jihočeši opět odskočili o dvě branky. Konečný stav 4:2 znamená druhé vítězství v řadě a bodové dotažení se na svého soupeře. Svůj tým opět podržel brankář Pavel Kantor, který se ukázal hlavně ve druhé části při častých vyloučeních domácích borců. Ti dokázali vyhrát i s oslabeným týmem, který ještě přišel o útočníka Jakuba Marka.

Z Jihlavy bez bodu

Jihočeši jeli v sobotu do Jihlavy a chtěli se pokusit prodloužit svoji šňůru vítězných zápasů. Od začátku bylo jasné, že to bude těžký úkol, protože kádr byl oslaben množstvím nemocných a zraněných hráčů a pomoci museli hráči staršího dorostu. Jihočeši se dokonce v zápase ujali vedení v první třetině, ale Dukla dokázala ještě do konce třetiny zápas otočit a už Českobudějovické k ničemu nepustila. Dukla přidala v každé třetině po brance a celkově zvítězila 4:1 a udržela si své dobré postavení v tabulce. Jediný gól Jihočechů dal Michal Švihálek.

Starší dorost

Na Boleslav to Jihočeši umí

Ve čtvrtek zajížděli Jihočeši do Mladé Boleslavi jako jasný favorit. Souboj prvního celku s posledním nebyl pro Jihočechy těžký. Mužstvo sice poslalo některé hráče pomoci juniorce, ale i tak nebylo o vítězi ani chvíli pochyb. Po první třetině bylo rozhodnuto, stav byl 0:5. Druhá třetina přinesla odpočinek a v poslední další příděl, který se zastavil na konečném skóre 11:1. Střelecky se tentokrát prosadil Aleš Krátoška, který dal tři branky.

Napínavé derby se nekonalo

V sobotu zavítalo do Budvar arény mužstvo IHC Písek. Čekalo se napínavé derby a domácí měli navíc v sestavě hodně mladších hráčů. Písečtí tak měli velkou šanci tohoto využít a vrátit tak domácí porážku. Po první třetině bylo o osudu zápasu rozhodnuto, když domácí vedli již 3:0. Hosté se nejvíce přiblížili, když snižovali na 4:2. Pak stříleli jen domácí a zaslouženě vyhráli. Derby tak mělo jasného vítěze, kdy Českobudějovičtí vyhráli 6:2 a stále drží první příčku ve své skupině. Tři branky ve dvou zápasech vstřelil obránce Josef Žáček.

Mladší dorost A

Domácí vítězství

Dorostencům se nepovedly poslední dva zápasy. Ukázalo se, že mužstvo nemá sílu bojovat se silnými mužstvy. Po dvou porážkách přijel do Budvar arény Hradec Králové. Mužstvo potřebovalo vyhrát. V první třetině se sice domácí ujali vedení, ale soupeř byl stále na dostřel. Teprve druhá třetina rozhodla o tom, že dorostenci mohou pomýšlet na vítězství. V poslední třetině již branka nepadla a tak konečný stav 4:1 přisoudil body Jihočechům. Dva body v zápase zaznamenal obránce Lukáš Holub.

Střelecké hody v Havlíčkově Brodě.

V neděli zajížděli dorostenci do Havlíčkova Brodu. Určitě nečekali, že je čeká velmi příjemný zápas, kde si s chutí zastřílí. Hned od úvodní třetiny totiž Jihočeši ukazovali, kdo je pánem na hřišti. Své branky si navíc rovnoměrně rozložili do všech tří třetin a celkově pak vyhráli vysoko 9:1. Domácí skórovali již za stavu 0:6 a šlo jen o kosmetickou úpravu výsledku. Jihočeši se tak snad odrazili k lepším výsledkům. V zápase řádila trojice Smejkal, Šulek a Tomáš Jáchym, která se postarala o sedm branek Českobudějovických.

Mladší dorost B

Druhá remíza

I ligový dorost v poslední době zrovna body nezískává. Čtyři porážky v řadě bylo třeba zastavit a přidat nějaký bodík. Ve čtvrtek přijelo mužstvo HC Pardubice B. Jihočeši se snažili a bojovali. Zápas, byl po celý průběh herně i výsledkově vyrovnaný a nakonec i nerozhodně skončil. Výsledek 3:3 znamená, že Jihočeši si připíší alespoň bod a snad se pomalu zvedají a body budou přibývat. Dva body v zápase získal Jan Schwarz.

Opět bez bodu

V neděli hráli ligoví dorostenci s Dvorem Králové - Náchod. V prvním vzájemném zápase v Budvar aréně domácí nedostali ani gól. Tentokrát se soupeř prosadil hned v první třetině. O osudu zápasu se rozhodlo ve druhé části, kterou domácí vyhráli 2:1 a ve třetí části výsledek ještě jednou brankou vylepšili. Vyhráli tak 4:1 a českobudějovická série bez vítěztsví se zvýšila na šest zápasů. Jednu asistenci v zápase zaznamenal Roman Hlavica

.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....