Banes Motor České Budějovice
06.11.2011, Miroslav Mayer

Mládež- nedařilo se

Č. B u d ě j o v i c e - Poslední hrací víkend před reprezentační přestávkou nepřinesl českobudějovickým dorosteneckým týmům zrovna nejlepší výsledky. Starší dorost, který vede svoji skupinu prohrál oba své zápasy se slabšími soupeři, Mladší dorost A vysoko zvítězil v Třebíči a vysoko prohrál v Liberci. Mladší dorost B prohrál oba své zápasy na hřištích soupeřů a v tabulce klesá.Hráčem víkendu se stává Pavel Samohejl, který získal šest bodů (4+2).

Starší dorost

Série vítězství přerušena

Ve čtvrtek přijelo do Budvar arény mužstvo HC Pardubice. Pardubičtí bojují o postup do silnější skupiny a musejí vyhrávat. Jihočechům zdánlivě o mnoho nejde a to mohl být i jeden z faktů, který se promítl do průběhu zápasu. Domácí totiž vedli již 2:0 a měli soupeři „na lopatě“, ale svými chybami pustili hosty do zápasu. Ve chvíli, když Pardubičtí zatlačili, byla defenzíva domácích v nedbalkách a ani brankář neměl zrovna svůj den. Když domácí ve třetí části vedli 5:4, zdálo se být vše na dobré cestě, ale Východočeši zabrali a utkání vyhráli 7:5. Skončila tal sedmizápasová šňůra vítězství Jihočechů v řadě. Dva domácí góly dal David Bílek.

Letňany do třetice nevyšly

V sobotu odehráli Jihočeši svůj další zápas v Letňanech. Loni se Českobudějovickým proti tomuto týmu nedařilo, ale letos oba předchozí zápasy vyhráli. I v tomto zápase měli domácí o co hrát. Zápas byl hodně vyrovnaný a rozdíl v tabulkovém postavení nebyl vidět. Když šli Jihočeši do vedení, tak domácí dokázali rychle srovnat. To samé se ve třetí části podařilo i Jihočechům a tak zápas skončil remízou. Prodloužení nerozhodlo a tak následovaly samostatné nájezdy ve kterých se štěstí přiklonilo na stranu domácích, kteří tak vyhráli 3:2sn. Českobudějovičtí mají tedy v reprezentační přestávce na čem pracovat. Pokud se spokojí s postavením v tabulce může to být do další části problém. Jeden z gólů Jihočechů dal Josef Krcho.

Mladší dorost A

Nevídaný obrat

Jihočeši odjížděli ve čtvrtek k zápasu do Třebíče jako jasný favorit. Jenže než se stačili rozhlédnout již prohrávali 0:3!. To byl hodně těžký začátek, ale ještě do konce třetiny dokázali Jihočeši zápas vyrovnat. V dalším průběhu zápasu se hrálo podle jihočeských not a domácí nestačili tahat puky ze sítě. Další gól dali domácí až za stavu 3:10 a ten již nemohl nic změnit. Konečný výsledek 4:12 by si ještě v první třetině asi málokdo tipoval. Čtyři body v zápase získal Jiří Smejkal.

S ostudou z Liberce

V neděli hráli dorostenci o čelo tabulky s Libercem. Tygři jsou usazeni ve špičce tabulky a na toto umístění si dělali naději i Jihočeši. Už od začátku zápasu hru ovládali Tygři. Ti vyhráli první část a kralovali i ve druhé části. Českobudějovičtí se poprvé prosadili až za rozhodnutého stavu 7:0. Tygři byli nadále při chuti a nadělili Jihočechům výprask 10:2. Trenér Formánek určitě není s výkonem ani s výsledkem spokojen. Dvě asistence si připsal Tomáš Jáchym.

Mladší dorost B

V derby zvítězil Tábor

Ve čtvrtek zajížděli českobudějovičtí dorostenci k derby zápasu do Tábora bojovat o nejlépe umístěné jihočeské mužstvo v soutěži. Tábor byl v tabulce na tom o něco lépe a měl tak roli favorita a výhodu domácího ledu. To se povedlo Táborským využít a v zápase zvítězit 5:2.

Druhá porážka v řadě

V sobotu sehrál B tým dorostu zápas ve Žďáru nad Sázavou.Tímto zápasem začala druhá část základní soutěže ligy mladšího dorostu. Zápas se od první třetiny nesl v režii domácího celku, který rozhodl zápas prakticky hned v první části, kterou vyhrál 4:1. Druhá části sice patřila Jihočechům, ale jen jeden gól nestačil na velké ztenčení náskoku domácích. Ti pak ve třetí části dotáhli zápas do vítězného konce 6:3. V dresu Jihočechů byl jen jeden střelec a ani hatrick Ondřeje Šulka nestačil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....