Banes Motor České Budějovice
02.11.2011, Miroslav Mayer

Před reprezentační přestávkou přijedou Pardubice

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD si užili menší pauzu mezi zápasy, která vznikla odložením zápasu s Plzní a už se chystají na poslední dva duely před reprezentační přestávkou. První z nich bude na pořadu dne v pátek a do Budvar arény přijede mužstvo HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Zatímco Jihočeši si užívají příznivějšího období, tak Východočechům se příliš nedaří. Ovšem Pardubičtí jsou vždy nepříjemným soupeřem. Poslední domácí zápas před reprezentační přestávkou začne v pátek od 17.30 v Budvar aréně.

O soupeři - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Lední hokej je v Pardubicích nejpopulárnější sport a tak jsou na hokejisty kladeny ty největší nároky. Pro fanoušky Východočechů není určitě současné postavení týmu v tabulce příliš radostné, protože sedmá příčka neodpovídá tradici mužstva. Pardubickým se letos zatím nedaří hlavně na hřištích soupeřů. Z osmi zápasů mají Pardubičtí na svém kontě tři vítězství. To zatím poslední tříbodové je už z devátého kola, kdy Pardubice vyhrály 2:1 na Slavii. Od té doby mužstvo přivezlo z venku jen dva body a pokazilo si tak slibný začátek soutěže.

Mužstvu se příliš nedařilo dávat branky a trápí ho marodka a tak se managment týmu rozhodl situaci řešit tím, že na měsíční zkoušku angažovalo zkušeného útočníka Pavla Brendla. Ten již nastoupil k domácímu zápasu se Zlínem a zaznamenal jednu aistenci. O jeho dalším působení v týmu se rozhodně po měsíční zkoušce.

Marodka Pardubic se naplnila hráči, kteří doposud získávali body. Martin Bártek dokonce vede bodování týmu a pravděpodobně se v Budvar aréně neukáže. Radovan Somík je zraněný dlouhodobě a Tomáš Zohorna také ještě v posledním zápase nenastoupil.

Pardubice nejsou moc oblíbeným Jihočeským soupeřem. V Českých Budějovicích ještě dokáží Jihočeši zápasy vyhrávat, ale v Pardubicích se jim tradičně nedaří. V loňské sezóně dokonce Východočeši odvezli z Budvar arény čtyři body a to by se letos stát nemělo. Každopádně Východočeši jsou týmem, který umí vozit z Českých Budějovic body a hráči HC MOUNTFIELD si budou muset dávat velký pozor.

Pardubice hrály svůj poslední zápas ve středu doma se Zlínem. Sice prohrávaly 1:0, ale zápas otočily a vyhrály 6:1.

Vzájemné zápasy

Letos se odehrál jeden vzájemný zápas a to v Pardubicích a Jihočeši přivezli jeden bod za porážku v prodloužení 1:2p.

Zajímavosti zápasu

Pardubičtí zatím odehráli pět zápasů v prodloužení nebo na nájezdy. Z toho dva vyhráli a tři prohráli. Venku sehráli dva takové zápasy a oba prohráli.

Českobudějovičtí dosud hráli dva zápasy v prodloužení či na nájezdy a jeden prohráli, právě s Pardubicemi, a jeden vyhráli a to na domácím ledě.

Obě brankářské jedničky svých týmů zřejmě překonají hranic 1 000 odchytaných minut v této sezóně. Martin Růžička zatím uvolnil místo svému náhradníkovi jen na čtyřicet sedm minut. To Jakub Kovář chyběl jen čtyřicet minut.

Z tábora HC MOUNTFIELD

Jihočeši jedou na vítězné vlně, ze které je neshodila ani porážka s Litvínovem. Hlavně nevídané série vítězství na hřištích soupeřů dostala tým až na vrchol extraligové tabulky. Potěšující je i skvělá ofenzíva, když v tomto ohledu patří Českobudějovičtí k nejlepším.

Dobrá defenzivní práce se projevila i v druhé letošní nule na kontě brankáře Jakuba Kováře a k pozici týmu s nejnižším počtem obdržených branek. Mužstvo přitom nehraje obranný hokej, ale hráči dokáží podpořit svého skvělého brankáře. Celkový počet jedenácti vítězství je nejvyšší v celé Tipsport extralize.

Dobrou zprávou je i to, že se zatím mužstvu vyhýbají zranění a tým může hrát, od příchodu Aleše Kotalíka, v prakticky nezměněné sestavě. Projevuje se i vyrovnanost kádru, když prakticky každá řada dokáže bodovat a pomoci týmu.

V přípravných zápasech se často zmiňovalo, že obránci střílejí více branek než útočníci. V sezóně zatím obránci bodově zaostávají. Zatím vstřelili obránci jen sedm branek. V devíti zápasech přípravy to bylo dokonce devět branek. Jestli by se mohl tým někde zlepšit pak je to určitě i v tomto ohledu.

Sestavy v posledních kolech

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička (Koutský) – Píša, Kočí, Kolář II, Sičák, Benák, Drtina, Borer – Kolář I, Koukal, Starý – Brendl, Kousal, Buchtele – Sim, Elkins, Nosek – Radil, Rákos, Nahodil.

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, Pšurný.

Statistiky

19. kolo
HC MOUNTFIELD


HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
1.
Umístění v tabulce
7.
17 / 11 - 1 - 1 - 4
54:36 / 36
Statistiky v sezoně
(základní část)
17 / 7 - 2 - 3 - 5
49:40 / 28
3:0 Slavia (V)
6:3 Třinec (V)
4:2 Mladá Boleslav (D)Aktuální série
6:1 Zlín (D)
1:4 Sparta (V)
3:4sn Karlovy Vary (D)
Pavel Kašpařík 16 (6+10)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Martin Bártek 14(7+7),Petr Koukal 14 (5+9)
Lukáš Květoň (9)
Nejlepší střelec v sezoně
Jan Starý 8 (9)
Pavel Kašpařík (10)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Koukal (9)
František Ptáček 6 (1+5)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Vladimír Sičák 6 (1+5)
František Ptáček (+7)
Roman Vráblík 0
+/- bodování v sezoně
Jan Kolář (+6)
Tomáš Zohorna (-6)
Milan Gulaš (26)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Petr Koukal (24)
Jakub Kovář 93,50% - 2,01
Pavel Kantor 91,67% - 1,5
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Martin Růžička 92,29 – 2,25
Vladislav Koutský 88,46% - 3,83

Foto: www.hcpce.cz

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....