Banes Motor České Budějovice
01.11.2011, Miroslav Mayer

Českobudějovické mládí v reprezentačních výběrech

Č. B u d ě j o v i c e - Jedním z ukazatelů dobré práce s mládeží je i zastoupení hráčů v reprezentačních výběrech. Klub HC České Budějovice patří k pravidelným dodavatelům hráčů do reprezentačních výběrů všech věkových kategorií. V listopadové reprezentační přestávce se v národním dresu představí hned osm hráčů, kteří jsou v kádru mládežnických českobudějovických celků. Přímé zastoupení chybí pouze v reprezentaci do osmnácti let. Nejvíce zápasů v reprezentačním dresu má na svém kontě Michal Švihálek.

Reprezentace “ČR 16“

Trenér Robert Reichel nominoval k přípravnému zápasu dvojici českobudějovických útočníků Jiří Smejkal a Tomáš Jáchym, kterým se letos daří v týmu mladšího dorostu. Oba sbírají kanadské body a vyzkoušejí si tak poprvé reprezentační dres v přípravném zápase. K ostrým třem zápasům se Švýcarskem, které se odehrají v Třemošné je nominován Pavel Samohejl, který pravidelně boduje i ve starším dorostu.

Reprezentace „ČR 17“

Sedmnáctka odehraje tři zápasy ve Finsku. Trenér Luděk Bukač mladší zkouší sestavu, která by měla jet v prosinci na prestižní turnaj U17 World Hockey Challenge v Kanadě. V nominaci jsou opět dva útočníci Luboš Rob a Václav Pašek. Oba jsou členové kádru staršího dorostu a patří k nejlépe bodujícím hráčům celé soutěže. Tentokrát jen náhradníkem je Jonáš Ťoupal.

Reprezentace “ČR 18“

První kategorie, která má svoje mistrovství světa se přesune k dobře obsazenému turnaji do Kanady, kde odehraje utkání se silnými soupeři. Ve výběru, který má odletět za moře není žádný zástupce českobudějovického hokeje. Mezi náhradníky je brankář David Gába a obránce Karel Plášil.

Reprezentace “ČR 19“

Nově vzniklá reprezentace do devatenácti let sehraje turnaj v Karlových Varech. Soupeřem jí bude tým Karlových Varů a juniorka Petrohradu. V nominaci trenérů nechybí ani obránce Lukáš Kříž. Stabilní člen českobudějovické juniorky. Mezi náhradníky se objevuje i další českobudějovický bek Karel Plášil.Z tohoto výběru by měl vzniknou základ kádru reprezentace do dvaceti let, která by se zúčastnila příštího mistrovství světa.

Reprezentace “ČR 20“

Dvacítku čeká mistrovství světa na přelomu roku a tak její přípravy finišuje. Hráči mají poslední možnost přesvědčit trenéry, aby je nominovali na šampionát do Kanady. Ve Finsku změří junioři své síly se stejně starými Finy, Švédy a Rusy. Finové budou našimi soupeři ve skupině na mistrovství světa. Na turnaj čtyř ve Finsku byli nominováni nadějní mladíci Tomáš Rousek a Michal Švihálek. Jejich šance na účast na mistrovství světa v Kanadě je tak slušná.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....