Banes Motor České Budějovice
29.10.2011, Matěj Mayer

Jihočeši zavítají do slávistické O2 arény

Č. B u d ě j o v i c e – Jihočeské mužstvo hraje ve skvělé formě, z posledních devíti střetnutí vyšlo pouze jednou s prázdnou. Výsledkem kvalitních výkonů je první místo v tabulce Tipsport extraligy. Aby si HC MOUNTFIELD udržel tuto pozici, musí zvládnout i další zápasy. Následující duel odehrají Jihočeši v domácím stánku Slavie Praha - O2 Areně. Jihočeši jsou pro nedělní utkání favority. Zda tuto pozici potvrdí se dozvíme v neděli, duel startuje v 17 hodin.

O soupeři - HC SLAVIA PRAHA

Pražanům se v poslední době vůbec nedaří. Nejlépe to dokazuje porážka v posledním kole s Mladou Boleslaví, která je nejhorším celkem Tipsport extraligy. Slavia se nedokázala prosadit proti jednomu z nejhůře bránících celků ani jednou. Letos je vůbec O2 Arena pro Slávisty zakletá. Na svém vlastním hřišti jsou totiž Pražané úplně nejhorší z celé extraligy. Z osmi utkáních na domácím hřišti vyhrála Slavia pouze jednou v normálním hrací době. Bylo to v úplně prvním zápase sezóny s Karlovými Vary. Celkem dosáhli Pražané na svém hřišti pouhých šesti bodů. Tato špatná bilance soupeře by měla hrát do karet českobudějovickým. Ti totiž ze sedmi utkáních na hřišti soupeře čtyřikrát vyhráli.

V dresu aktuálně jedenáctého týmu tabulky se zatím nejvíce v produktivitě daří Vladimíru Růžičkovi mladšímu. Ten dal zatím sice jen tři branky, ale k tomu přidal deset asistencí. Možná větší strach ale budí jméno Tomáše Svobody. Ten se v šestnácti utkáních trefil už devětkrát a patří k nejlepším střelcům soutěže. V Praze se představí například i bývalý hráč HC MOUNTFIELD Tomáš Kůrka.

Favorita dělá z Jihočechů i první vzájemný duel této sezóny. Ten totiž zvládla lépe parta kolem kouče Františka Výborného. Na domácím hřišti profitovala hlavně ze skvělého nástupu do utkání, kdy po první třetině českobudějovičtí vedli 2:0. Na začátku druhé dvacetiminutovky přidal třetí branku Roman Pšurný a Slavii už nestačilo ani snížení v poslední třetině z holí Pavla Kolaříka a Tomáše Svobody. Slávisté tak po prohře 3:2 odjížděli z Budvar arény s prázdnou.

Zajímavosti

Prodloužení Jihočeši vítěznou sérii na ledě soupeře?
Mužstvu HC MOUNTFIELD se v poslední době velmi daří a to především na soupeřových kluzištích. Poslední čtyři zápasy hrané venku totiž Jihočeši vyhráli. Uspěli postupně v arénách Komety Brno, Kladna, Mladé Boleslavi a v pátek sérii prodloužili úspěšnou kanonádou na ledě obhájce titulu z Třince. České Budějovice jsou pro nedělní duel favoritem a prodloužení série mají ve svých rukou.

Sestavy v posledních kolech

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Krejčík, Vašíček - Kůrka, Krenželok, Tomica - Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, Jelínek, Doležal - Micka, Hertl, Čermák - od 21. navíc Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, Pšurný.

Statistiky

17. kolo
HC MOUNTFIELD


HC SLAVIA PRAHA
1.
Umístění v tabulce
11.
16 / 10 - 1 - 1 - 4
51:36 / 33
Statistiky v sezoně
(základní část)
16 / 5 - 1 - 2 - 8
43:50 / 19
6:3 Třinec (V)
4:2 Mladá Boleslav (D)
0:3 Litvínov (D)
Aktuální série
0:2 Mladá Boleslav (D)
3:0 Zlín (V)
2:6 Karlovy Vary (V)
Pavel Kašpařík 16 (6+10)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Vladimír Růžička 13 (3+10)
Lukáš Květoň (9)
Nejlepší střelec v sezoně
Tomáš Svoboda (9)
Pavel Kašpařík (10)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Vladimír Růžička (10)
František Ptáček 6 (1+5)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Vladimír Roth 7 (0+7)
František Ptáček (+7)
Jakub Marek, Vilém Burian (-1)
+/- bodování v sezoně
Tomáš Kůrka (+4)
Miloslav Čermák (-6)
Milan Gulaš (24)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Petr Kalus (82)
Jakub Kovář 93,22% - 2,15
Pavel Kantor 91,67% - 1,5
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Furch 91,79 – 2,60
Miroslav Kopřiva 88,77% - 3,28
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....