Banes Motor České Budějovice
18.10.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických zápasů

Č. B u d ě j o v i c e - Před první reprezentační přestávkou zbývá ještě odehrát dvě dvoukola. To předposlední začne tento čtvrtek. Z důvodu koncertu v Budvar aréně se čtvrteční zápasy odehrají na druhé ledové ploše. B dorost si naopak v sobotu poprvé zahraje na hlavní ploše. Junioři se po delší době představí doma, starší dorost se utká doma s Boleslaví a odehraje derby v Písku. Mladší A dorost pojede do Jihlavy.

Juniorka

Juniorka se ve čtvrtek po třech venkovních zápasech představí na svém ledě a letos poprvé na druhé ledové ploše. Jejím soupeřem bude Dukla Jihlava. Dukla je pátá a má o pět bodů více než Jihočeši. To není rozhodně mnoho. Na cizích hřištích získla Dukla již jedenáct bodů a je v tomto směru druhá z celé soutěže! Ani vzájemné zápasy zatím nejsou pro českobudějovický tým příznivé. Nejprve doma těsné vítězství 4:3sn a pak v Jihlavě vyhrála Dukla 3:2. V posledních dvou kolech Dukla vyhrála. Nejprve na Slávii 2:1 a pak porazila doma Kladno 3:2. Protožr obě mužstva příliš branky nestřílí a ani neinkasují moc branek diváci zřejmě neuvidí, ale každá může být hodně důležitá. Zápas začíná v nezvyklý čas ve čtvrtek od 14.15 na druhé ledové ploše.

V sobotu jedou Jihočeši opět bojovat na cizí hřiště a tentokrát to bude do Prahy na Spartu. Sparta je čtvrtá a má také o pět bodů více než Jihočeši. Doma je Sparta vcelku úspěšná, ale ztratila již šest bodů. První zápas v Praze vyhrála Sparta 5:0, ale v Budvar aréně prohrála 2:1sn. Tedy lépe na tom je Sparta a Jihočeši ji mají co vracet. V posledních kolech Sparta prohrála v Pardubicích 3:4 sn a doma zdolala Slavii 4:0.

Starší dorost

Ve čtvrtek přijede do Budvar arény BK Mladá Boleslav. Bruslařům se letos vůbec nedaří a patří ji poslední příčka skupiny s osmi body na kontě. Venku uhráli Bruslaři jen dva body. Jihočeši jsou favority i z důvodu toho, že první vzájemný zápas v Mladé Boleslavi vyhráli vysoko 9:2. Nic jiného než vítězství tak nepřipadá v úvahu, ale přesto by se soupeř neměl podcenit. Bruslaří prohráli v Leňanech 1:3 a doma s Hradcem Králové 1:4. Evidentně má problémy se střílením branek. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ledové ploše.

První polovinu základní skupiny českobudějovičtí dorostenci zakončí jihočeským derby v Písku. Písku se nebývale daří a drží bezpečně třetí příčku a vypadá to, že by mohl postoupit do silnější skupiny. Navíc první vzájemný zápas v Budvar aréně sehráli Písečtí skvěle a odvezli všechny body na vítězství 5:2. Na svém ledě je zatím Písek nejúspěšnějším týmem v celé skupině a tak to Českobudějovičtí nebudou mít vůbec lehké. V posledních kolech nejprve Písek prohrál v Liberci 2:7, ale porazil doma vysoko Pardubice 11:1. Rozhodně bude k vidění zajímavý zápas.

Mladší dorost A

Extraligový dorost neodehrál svůj poslední zápas, protože mužstvo zasáhla vlna nemocí. Takto má již mužstvo manko dvou zápasů oproti soupeřům. Tuto neděli by již měli svůj zápas v Jihlavě odehrát. Dukla má dest bodů a je na sedmém místě tabulky. Doma však ze tří zápasů ještě naplno nebodovala. Jihočeši jsou tak favority tohoto souboje. Dukla naposledy prohrála v Brně 1:3. Body by měli putovat do Českých Budějovic.

Mladší dorost B

Ligový dorost přivítá v sobotu na svém ledě tradičního účastníka ligy mladšího dorostu Kolín. Kolínským se letos moc nedaří, když jim patří až desáté místo v tabulce se třemi body na kontě. Dva z nich získali Kolínští na hřištích soupeřů. V posledním kole prohrál Kolín na svém ledě s B týmem Pardubic 5:8. Domácí jsou favority a neměli by utkání nevyhrát. Zápas se odehraje v sobotu od 12.15 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....