Banes Motor České Budějovice
16.10.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické českobudějovické celky dokázaly bodovat . Juniorka ze dvou zápasů venku přivezla jedno cenné vítězství a v tabulce sed drží. Starší dorost zažehnal náznak krize a oba své zápasy vyhrál i bez nemocných opor. Mladší dorost A musel svůj zápas pro nemoc přeložit na jiný termín. B dorost vyhrál jihočeské derby v Jindřichově Hradci. Hráčem víkendu je brankář staršího dorostu David Gába.

Juniorka

Vítězství venku na šestý pokus

Jihočechům se až do čtvrtka nedařilo na hřištích soupeřů, když přivezli pouhý jeden bodík. Právě ve čtvrtek se to podařilo změnit. Jihočeši se představili na Kladně. Domácí se v první třetině ujali vedení a drželi ho poměrně dlouho. Jihočeši se nemohli střelecky prosadit a povedlo se to až jedenáct minut před koncem. Když už to vypadalo, že zápas spěje do prodloužení, tak Českobudějovičtí udeřili opět a dvěma góly zápas otočili a zvítězili 3:1. Jihočechy držel brankář Pavel Kantor, který chytil i trestné střílení.

Přes úvodní tlak nakonec porážka

V sobotu končili českobudějovičtí junioři svoji šňůru tří venkovních zápasů v Pardubicích. Jihočeši ze svého úvodního tlaku vytěžili jen jednu branku a vyrovnání přineslo obrat ve vývoji hry. Východočeši se dostali na koně i do vedení na 3:1. Martin Sekera ještě dokázal snížit na 2:3, ale domácí si již vedení nenechali vzít a dotáhli zápas do vítězného konce 5:3. Jihočeši tak jedou domů bez bodu.

Starší dorost

Rozhodla lepší koncovka zápasu

Ve čtvrtek jeli dorostenci do Pardubic. Hráči se uvědomovali, že se jim poslední čtyři zápasy zrovna moc nevyvedli a navíc chyběli čtyři hráči základní sestavy. Možná právě tento fakt mužstvo semkl a to dokázalo svou sílu. Od začátku zápasu Jihočeši vedli a domácí pouze dotahovali. To vše až do stavu 2:2. Koncovku zápasu zvládli lépe Jihočeši, kteří dokázali vstřelit ještě tři branky a vyhráli tak 5:2. Dvě gólové přihrávky zaznamenal David Ruda.

První nula!

Sobotním soupeřem českobudějovických dorostenců bylo mužstvo Letci Letňany. Letci jsou hodně nepříjemným mužstvem, které zřejmě nepostoupí do silnější skupiny týmů, ale bude zasahovat do postupových ambicí mužstev. Hosté totiž hrají hokej, který nemá rádo žádné mužstvo. Jihočeši nejsou výjimkou, ale letos se zatím daří Letce porážet. V sobotu měli domácí převahu, ale nedařilo se překonávat brankáře. Ani první branka situaci příliš nezměnila a tak hosté měli stále dobrý výsledek na dosah před sebou. Třináct minut před koncem dali domácí druhou branku a protože domácí gólman David Gába udržel čisté konto, vyhráli Jihočeši 2:0 a v tabulce si vytvořili náskok na čtvrtou postupovou příčku.

Mladší dorost B

V derby lepší Českobudějovičtí

V neděli se v Jindřichově Hradci hrálo jihočeské derby. Českobudějovičtí byli favoritem tohoto zápasu i vzhledem k postavení v tabulce. O osudu zápasu bylo rozhodnuto hned v první třetině, kdy se hostům podařilo vstřelit pět branek. Domácí na zvrat neměli síly. Konečný výsledek 7:1 vyjadřuje převahu českobudějovického týmu. Dva góly českobudějovického týmu vstřeli Martin Mašek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....