Banes Motor České Budějovice
08.07.2011, Petr Lundák

Zájem o naše služby nás moc těší, shodují se hvězdy českobudějovického hokeje

Č.  B u d ě j o v i c e - Suchou letní přípravu na nadcházející sezonu mají hráči HC MOUNTFIELD již za sebou, po dovolené je čeká pro změnu dril na ledě. Kádr je tak kompletní, žádné další větší posily se již neočekávají. Zkusme se ale podívat na hráče, kteří v minulosti prošli českobudějovickým klubem a výrazně mu pomáhali svými zkušenostmi, co na ně čeká v sezoně 2011/2012. A tradiční otázka, vrátí se ještě na českobudějovický led?

Radek Martínek: O jedné z hokejových osobností, kterou reprezentační obránce Radek Martínek rozhodně je, se v kuloárech hovořilo v souvislosti s návratem do české extraligy. A českobudějovický klub měl pochopitelný zájem o služby beka, který měl na posledním mistrovství světa neuvěřitelnou smůlu, když si zahrál pouze pár minut.
"Do Evropy se stejně jednou vrátím, teď jsem však ještě nechtěl. Vím, že o mé služby stojí v Českých Budějovicích, kde jsem hrával. Vážím si toho. Mě však ještě lákalo zahraničí, především tedy NHL," tvrdil Martínek serveru hokej.cz na Českých hokejových hrách v Brně. Tajná přání mnoha fandů jihočeského hokeje tak zůstala nevyslyšena.
V nadcházející sezoně letos pětatřicetiletý obránce, který hrál pod Černou věží v letech 1996 až 2001 a také ve výlukové sezoně, zamíří poprvé v NHL do jiného týmu než do New York Islanders. Martínek bude hrát za Columbus. "V Islanders jsem hrál dost dlouho, byl jsem tam spokojený. Tušil jsem ale, že může nastat odchod jinam. Potkalo to další hráče, já to zatím nezažil," podotkl sympatický chlapík.

(foto: hokej.cz)

Aleš Kotalík: Snad žádné jméno nevyvolávalo mezi českobudějovickými příznivci takové emoce a sáhodlouhé diskuze. Řeč není o nikom jiném než o Aleši Kotalíkovi, protože v jeho případě se jevil letošní návrat na českou hokejovou scénu ze všech zde vyjmenovaných naprosto nejreálněji. Jenže rodák z Jindřichova Hradce, který za českobudějovický celek nastřílel v sezonách 1997 - 2001 čtyřicet tři branek, si schoval návrat do vlasti na pozdější dobu. V nadcházející sezoně totiž oblékne dres Buffala Sabres. Zase. Kotalík se tak vrací do týmu, kde v NHL odehrál nejvíce zápasů a kde se mu opravdu dařilo. Což se nedalo říci o jeho posledním angažmá v Calgary.
"Po sezoně si vše vyhodnotím a rozhodnu se, jestli v případě trvajícího zájmu domácího klubu nenastane čas k definitivnímu návratu domů. Pevně věřím, že se do Českých Budějovic jednou vrátím a ještě pomůžu k nějakému velkému úspěchu, na který hokej v jižních Čechách čeká už několik desetiletí. Je to mým velkým snem, město a fanoušci by si to rozhodně zasloužili,“ potěšil Kotalík prostřednictvím serveru budejckadrbna.cz stovky skalních příznivců českobudějovického hokeje.

(foto: hokej.cz)

Radek Dvořák: Další z hráčů, na které fanoušci jen tak nezapomenou. Každý si jistě vybaví sezonu 2004 - 2005, kdy se v NHL nehrálo, a kdy na budějovickém ledě válelo v první lize duo Prospal - Dvořák. Ani útočník, který za tři roky v českobudějovickém dresu nasázel 36 branek, se netají, že by se do jihočeské metropole jednou rád vrátil. Ale letos to rozhodně ještě nebude!
Skvělý bruslař, bojovník a střelec totiž podepsal roční smlouvu s Dallasem. "Je to výborné, zájem mě moc potěšil. Dallas je klub s velkou historií, pro mě to bude zase nová zajímavá kapitola," říká Dvořák pro hokej.cz s tím, že jednání probíhala velice rychle a korektně. Pokud by Dvořák v NHL nepodepsal, ruská KHL by rozhodně po výtečném hokejistovi sáhla velice rychle, hovořilo se především o Jaroslavli. "V mém věku je třeba mít víc variant. Necítím se sice starý, ale z hokejové hlediska už mám leccos za sebou, člověk nikdy neví, jestli o něj bude v Americe zájem. NHL je pro mě prioritou, ovšem musel jsem být připraven i na možnost, že mě nikdo nepodepíše," vysvětluje Radek Dvořák, kterému lékaři v NHL na poslední chvíli nedovolili startovat na MS v Bratislavě.

(foto: hokej.cz)

Josef Melichar a Vladimír Sičák: Oba obránci,kteří hokejově vyrostli právě na jihu Čech nyní obléknou pardubický dres. Josef Melichar, který se loni v Budvar aréně na začátku sezony rozehrával, přišel ze švédského Linköpingu. Vladimír Sičák pak z Kärpätu Oulu ve Finsku.
"O Vladimíra jsme měli zájem už delší dobu. Jsme rádi, že se nám podařilo jej získat. Zájem o něj měly i jiné kluby, o to jsme radši, že dal přednost naší nabídce,“ komentoval jeho příchod na východ Čech pro server hokej.cz Zbyněk Kusý. "Josef je obránce větších fyzických parametrů, které jsme hledali. Věříme, že se úspěšně zapojí do našeho kolektivu,“ doplnil pardubický šéf k Melicharovi.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....