Banes Motor České Budějovice
19.06.2011, Miroslav Mayer

Podpisové akce k hokeji patří, shodují se Jakub Kovář a Milan Gulaš

Č. B u d ě j o v i c e - Neděle dopoledne, slunce na obloze sice svítí, ale moc nehřeje. V obchodním domě Bauhaus se od deseti hodin konala podpisová akce dvou hráčů HC MOUNTFIELD Jakuba Kováře a Milana Gulaše. Oba se dostavili včas a v dobré náladě. V prostoru obchodního domu byl pro ně připraven stůl a skupiny nedočkavých fanoušků, kteří se těšili na své oblíbené hráče.

Podobné akce, na kterých vystupují hokejisté a podepisují se svým fanouškům, jsou dnes poměrně časté. Hráči se tak mohou z blízka setkat se svými fanoušky a potěšit je podpisem na připravené předměty, nebo jim podepíší připravené hráčské kartičky. Ve frontě před stolkem, za kterým seděli oba hokejisté, stáli fanoušci různého věku a pohlaví. K podpisu si nesli kalendáře klubu, dresy, šály, čepice a knihy.

Oba hokejisté se všem ochotně podepsali a se zájemci se i ochotně vyfotili. Zájemci si mohli podrobně prohlédnout bronzovou medaili z mistrovství světa, kterou přinesl Jakub Kovář. Fanoušci si tak odnesli kromě podpisů a dárkových předmětů i dobrý dojem ze setkání se současnými hvězdami českobudějovického hokeje.

Podobné akce jsou součást mojí práce, říká Jakub Kovář

Jak se díváte na tyto podpisové akce pro fanoušky?
Úplně normálně. Podobné akce jsou součást mojí práce a je to pro mě, jako bych šel na trénink. Akce je dopředu daná a tak na ni prostě jdu.

Vzpomenete si na nějaké kuriózní místo, nebo věc, kam jste se někdy podepsal?
To bývá různé. Malé holčičky chtějí většinou podpis na ruku nebo na tvář. Ostatní si nosí trička, čepice a dresy. Máme s sebou i svoje kartičky a ty většinou podepisujeme a rozdáváme fanouškům. Na nic moc nezvyklého si nevzpomínám.

Vy jste nastoupil do letní přípravy později a máte za sebou druhý týden. Jak se cítíte?
Já se cítím strašně! Soustředění jsem ani nedokončil. Myslím si, že tím, že jsem to trochu přepálil, tak na mě padla nějaká lehčí nemoc. Budu muset začít znovu a trochu opatrněji.

Je to pro fanoušky a to je důležitá věc, hlásí Milan Gulaš

Vadí vám takovéto akce pro fanoušky v rámci tvrdé letní přípravy?
Já o tom takto nepřemýšlím. Pro nás je to povinnost k fanouškům, taková věc, která k hokeji patří. Pravdou je, že je víkend, ale není to akce na půl dne, aby mi to nějak nabouralo plány, a ta hodinka mi vůbec nevadí. Je to pro fanoušky a to je důležitá věc. Podporu fanoušků potřebujeme, takže si myslím, že je to užitečné.

Můžete se pochlubit nějakým kuriózním místem, kam jste se podepsal?
Co si pamatuji, tak se nějaké slečny nechaly podepsat přímo na prsa. To byla zatím ta nejkurióznější věc, kam jsem se podepsal.

Právě jste se vrátili z nejtěžší části letní přípravy ze soustředění na Železné Rudě. Jak je vám teď po těle?
Momentálně se cítím opravdu vyčerpaně. Ten týden byl opravdu náročný. Trenéři nám připravili pestrý týden na kolech, kdy jsme si opravdu sáhli až na dno. Musím říct, že jsme jako tým pracovali perfektně a věřím, že se to projeví na ledě a pomůže nám to k lepšímu výsledku.

Máte před sebou tři týdny volna. Chystáte se někam na dovolenou?
Na dovolenou se chystám. Dlouho jsme nikde nebyli. Zatím ještě nemáme nic vybráno, takže teď budu teprve něco hledat. Vzhledem k tomu, že nemám rád létání, tak asi pojedeme do Chorvatska. Rád jezdím autem a Chorvatsko je pro mě ideální.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....