Banes Motor České Budějovice
25.03.2011, Matěj Mayer

JUN: HKR - CEB 0:4 - Junioři si stále drží neporazitelnost

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorské mužstvo HC České Budějovice zvítězilo i ve třetím barážkovém zápase a je v čele skupiny o udržení. Nedělní duel byl od začátku v režii hostů. Už v 9. minutě Jihočechy nakopl svou brankou Lukáš Sedlák a na konci první části ještě přidal další trefu Eddie Turek. Nakonec se českobudějovičtí trefili ještě dvakrát a ovládli utkání výsledkem 0:4. První branku za juniorské mužstvo zaznamenal obránce Jan Štěpán.
První třetinu zvládli lépe hosté

Úvodní část zápasu nabídla celkem vyrovnaný obraz hry, produktivnější však byli hosté. Poprvé se skóre zápasu měnilo na začátku deváté minuty, když Lukáš Sedlák vystřelil z pravého kruhu na vzdálenější tyčku a překonal tak Pavelku – 0:1. O malou chvíli později mohl vyrovnat svou tečí Aleš Půlpán, ale Hrubec jeho šanci se štěstím zlikvidoval.

Na začátku sedmnácté minuty přidali hosté druhou branku – Vladimír Zvoník poslal střílenou přihrávku Eddiemu Turkovi, který puk ztečoval do branky – 0:2. V závěru třetiny se na modré čáře k pořádné ráně dostal domácí Albert Popler, Hrubec se však natáhnul a betonem jeho střelu vyrazil.

Ve druhé části branka nepadla

Na začátku druhé třetiny hrál Hradec přesilovku, ve které měl největší šanci Tomáš Havelka. Jeho teč Karlíkovy skryté rány od modré však skončila na tyčce budějovické klece. Hosté mohli v polovině 25. minuty z velmi podobné akce zvýšit náskok, jenže Markova teč Jáchymovy střely mířila těsně nad břevno Pavelkovy klece. O pár sekund později se na druhé straně dostal do takřka samostatného nájezdu hradecký Aleš Půlpán. Jeho zakončení ale Šimon Hrubec vytěsnil vyrážečkou.

Od poloviny druhé třetiny se musel Hradec bránit ve třech oslabeních v řadě a to ho stálo hodně sil. Své spoluhráče ale skvěle podržel brankář Jaroslav Pavelka. Nejprve vynikajícím zákrokem vyrážečkou rozesmutnil Martina Semráda a minutu a půl před koncem druhé periody perfektně lapil také šanci Jakuba Marka, který dostal v jeho brankovišti luxusní prostor.

Ke zvratu už nedošlo, Budějovice přidaly další dva góly

Ve třetí třetině se pokračovalo v nastoleném trendu častých vylučování a přesilovkek si pro změnu užili Hradečtí, ale hosté je k ničemu nepouštěli. Když pak šel na trestnou domácí Albert Popler, Budějovice svému soupeři ukázaly, jak na to. Střelu Miloslava Jáchyma Pavelka ještě vyrazil, ale na dorážku Michala Švihálka do prázdné brány už nemohl stačit – 0:3. O tři minuty později se Budějovičtí radovali počtvrté – Jan Štěpán vyslal přesnou střelu z dálky a překonal tak Pavelku, který jeho ránu přes hráče před sebou neviděl – 0:4.

Další branku Jihočeši slavili přesně v čase 56:00, rozhodčí ji však pro faul Aleše Ježka neuznal a po protestech přidal budějovickému forvardovi ještě osobní trest do konce utkání. Také poslední šance utkání patřila dnes jasně lepším hostům. Když nikdo dlouho nevěděl, kde je puk, zjevil se na modré čáře na hokejce Stanislava Dietze. Jenže ačkoli byl Pavelka na brankové čáře, jeho střelu si vychutnal připravenou lapačkou. Zápas tak skončil vítězstvím Českých Budějovic 4:0.

Ohlasy po zápasu

Tomáš Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Samozřejmě jsme věděli, že Budějovice mají silný manšaft. Prvních deset minut tomu nenasvědčovalo, tam to bylo hodně vyrovnané. Pak jsme ale dostali dva góly po našich chybách. Druhá třetina byla vyrovnaná, i když jsme měli hodně vyloučených, což nás stálo spoustu sil. Ve třetí třetině už nás soupeř k ničemu nepustil a dvěma góly rozhodl zápas. Hrál dobře v obraně a když už jsme se do nějaké šance dostali, tak tam byl super gólman. Myslím, že vedení v baráži už Budějovice nepustí a dá se říct, že je rozhodnuto.

Jaroslav Jágr (HC České Budějovice):
My víme, že všechna utkání proti takovýmto soupeřům jsou těžká, protože každý se chce proti nám vytáhnout. Máme mužstvo, které se hodně nadře na branky. Celý týden jsme pracovali na defenzívě a myslím, že se nám to vcelku povedlo, protože z hlediska obrany jsme sehráli hodně kvalitní utkání. Musíme udělat maximum, abychom extraligu udrželi, to je pro nás alfou a omegou všeho. Hradec dnes hrál opravdu dobře, s organizovanou obranou a dobrým brankářem. Byl to dobrý zápas, škoda jen, že rozhodčí do něj vstupovali někdy dost necitlivě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....