Banes Motor České Budějovice
24.03.2011, Matěj Mayer

Porovnání: Plášil vs. Tobola

Č. B u d ě j o v i c e – Starší dorostenci HC České Budějovice vyhráli ve středečním utkání 5:3 a zajistili si tak na úkor Dukly Jihlava postup do čtvrtfinále. V této bitvě jsme se zaměřili na práci jednoho důležitého obránce z každého mužstva. Z mužstva domácích to byl reprezentant Karel Plášil a ze sestavy soupeře Hynek Tobola. Plášil byl v minisouboji aktivnější, Tobola si hlídal spíše obranné povinnosti a do útoku se nevysouval.

Karel Plášil (HC České Budějovice)

Jihočeský obránce hrál ve středečním duelu hodně aktivně do útoku. Hned třikrát se zapojil v útočném pásmu do kombinace a párkrát z toho byl závar před Hlávkou. Plášil vyslal na Hlávku celkem dost střel, až k brankáři však došla pouze jedna z nich. Českobudějovický zadák zaznamenal v utkání také velké množství přesných přihrávek. S dvaceti třemi přesnými pasy se nemusí za nic stydět. Zkažených si připsal pět.

Karel Plášil také jednou pěkně přišpendlil soupeře na mantinel a hned třikrát vyhazoval puk z vlastní třetiny při oslabení. Zblokovat střelu se mu však nepodařilo ani jednou. Jihočech nastupoval v první obranné dvojici a chodil na všechny přesilovky i oslabení.

Okamžik

Přečíslení Jihlavy v čase 48:36 vyřešil dobrou poziční hrou českobudějovický obránce a dokonce získal puk do své moci. Poté našel přesnou a prudkou přihrávkou najetého Jiřího Bártu, který překonal Hlávku a vyrovnal na 2:2. Plášil si tak připsal asistenci.

Hynek Tobola

Jihlavský zadák byl do útoku pasivnější. Útočný výpad podnikl jen jednou. Za to střel měl požehnaně. Většinu jeho pokusů ale zachytili ještě před Gábou domácí obránci a do statistik se tak dají započítávat pouze dvě střely mimo tři tyče. Tobola také při přihrávkách téměř nechyboval a na svém kontě má šestnáct přesných nahrávek. Pouze dvě nenašli svého adresáta.

Hostující obránce dbal na obranné povinnosti a snažil se k útočníkům přistupovat hodně natěsno. Zblokoval hned tři puky a povedl se mu jeden hit. Nastupoval také do všech přesilovek a oslabení. Ve hře při početní nevýhodě vyhodil z obranné třetiny jeden puk.

Okamžik

V čase 14:48 Hynek Tobola chyboval při nahrávce v polovině hřiště a jeho zaváhání využil Jiří Bárta. Sebral puk a uháněl na Hlávku. Tobola ještě českobudějovického forvarda stihl dobruslit a fauloval ho. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám postižený hráč neproměnil.


Statistiky

Osmifinále play-off - 2. zápas
KAREL PLÁŠIL

vs

HYNEK TOBOLA
0+1
Góly + Asistence
0+0
0
Trestné minuty
0
1
Střely na bránu
0
0
Střely mino
2
23 / 5
Přihrávky úspěšné / pokažené
16 / 2
1
Hity
1
3
Podpora útoku
1
0
Zblokované střely
3
3
Vyhození z obranného pásma při oslabení
1
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....