Banes Motor České Budějovice
15.03.2011, Miroslav Mayer

Na baráž juniorka mění trenéry

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorský tým HC České Budějovice nedokázal uhájit v tabulce příčku zajištující účast v NEON extralize juniorů i na příští rok a bude muset hrát baráž. Rozhodlo se o tom v pondělí, kdy skončila základní část a Jihočeši při stejném počtu bodů s Kladnem budou hrát baráž díky horším vzájemným zápasům. Trenérská dvojice Formánek –Trummer byla odvolána a do baráže povede mužstvo nová dvojice Milan Kupka a Jaroslav Jágr. Zápasy baráže začínají již tento pátek od 18.00. Přijďte podpořit juniorský tým.

Juniorům se nevydařil vstup do sezóny, i když v přípravě se mužstvu velice dařilo. Po úvodních porážkách se mužstvo nedokázalo chytit a svoji ztrátu již nedokázalo do konce soutěže dohnat. První výměna trenérů proběhla 28. října. Nový trenérský tandem se snažil situaci vylepšit. Mužstvu přišli na pomoc dorazoví hráči Radim Heřman a Aleš Ježek. Občas se v brance ukázal i Šimon Hrubec. Na postup do skupiny B, kde mají mužstva jistou záchranu a hrají o play-off se mužstvo neprobojovalo a chybělo mu dvanáct bodů.

Ve druhé části soutěže nastoupili Jihočeši tedy ve skupině C. Tam se hrálo o hodně. Poslední čtyři mužstva sestupovala automaticky do ligy juniorů. Mužstvo na pátém místě od konce, v desetičlenné skupině, mělo zajištěnu baráž. Před vstupem do této fáze soutěže měli Jihočeši před touto příčkou náskok osmi bodů na Kladno. Přestože Českobudějovičtí dokázali vybojovat ze sedmnácti zápasů třicet tři bodů, nestačilo to. Kladno totiž vybojovalo o osm bodů více a získalo celkově stejný počet bodů. Rozhodovaly vzájemné zápasy a ty hovoří pro Kladno. Jihočeši ze vzájemných zápasů získali jen tři body. Hlavně dvě domácí porážky hodně mrzí, protože z osmi branek, které Kladno v Budvar aréně vstřelilo, dal rovných sedm útočník Knotek a tomu tedy mohou Kladenští děkovat, že nemusejí absolvovat baráž.

Do baráže tedy povede mužstvo nová trenérská dvojice. Oba trenéři mají velké zkušenosti i s mládeží. Teď se budou muset ukázat spíše jako psychologové a motivátoři. Hráči musejí ukázat, že extraligu chtějí zachránit. Sestup by mohl mít pro další vývoj hokeje v Českých Budějovicích katastrofální následky. Proto bude třeba každého fandy českobudějovického hokeje, aby přišel juniorku povzbudit.

Jak se hraje baráž o Extraligu

Mužstvo umístěné po 2. části ve skupině C na 18. místě a tři vítězové skupin Ligy juniorů dvoukolově každý s každým (6 utkání); mužstvo umístěné v „baráži“ na 1. místě je účastníkem Extraligy juniorů pro příští soutěžní ročník, mužstva umístěná na 2. - 4. místě jsou pro příští sezónu účastníky Ligy juniorů.

Hodnocení: 3 body za vítězství v normální hrací době, v případě nerozhodného výsledku obě družstva získají po bodu, po 2. min přestávce následuje 5 min. prodloužení (bez úpravy ledu), každé družstvo hraje v prodloužení v počtu čtyř hráčů a jednoho brankáře, nedojde-li k rozhodnutí pokračuje se samostatnými nájezdy. Vítěz získává druhý bod.

Soupeři Jihočechů budou Hradec Králové, Třebíč a Klášterec nad Ohří.

Program českobudějovického týmu v baráži

18.3   Č. Budějovice – Třebíč        18.00 Budvar aréně
20.3.  Č. Budějovice – Klášterec     12.30 Budvar aréna
25.3   Hradec Králové  -  Č. Budějovice
27.3.  Třebíč  - Č. Budějovice
1.4    Klášterec – Č. Budějovice
3.4.   Č.Budějovice – Hradec Králové  12.30 Budvar aréna.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....