Banes Motor České Budějovice
15.03.2011, Miroslav Mayer

Juniorka jde do baráže

Č. B u d ě j o v i c e - Černé scénáře se naplnily! Juniorka nedokázala vybojovat o bod více než Kladno a bude hrát baráž o udržení v extralize juniorů a sezóna pro ni nekončí. Teď ji čeká válka nervů. Straší dorost udržel druhou příčku v tabulce, ze které vstoupí do play-off, ale jeho soupeř bude znám až po posledním, pátečním kole. Mladší dorost A je také druhý, ale ještě ho čeká pár zápasů a hodně práce. Nejlepším hráčem víkendu je útočník juniorky Radek Seidl, který dokázal získat sedm bodů (2+5) a držel naděje juniorky.

Junioři

Promarněná šance

Ve čtvrtek odehráli junioři zápas v Olomouci. Soupeři již o nic nešlo a mohl hrát klidně. Jihočeši se ujali vedení 1:0, když branku dal Lukáš Sedlák. Mezitím Kladno prohrávalo 1:6 a Jihočeši by si tak vítězstvím vybojovali postup z barážové příčky. Bohužel tým opět doplatil na své slabiny a necelé tři minuty před koncem zápasu byl stav vyrovnaný a muselo se prodlužovat. I jeden bod navíc by byl pro Jihočechy zlatý, ale ani ten nepřišel. Na nájezdy vyhrála Olomouc 2:1sn a druhý bod neputoval do Českých Budějovic.

Jasná záležitost

I v dalším zápase se hrálo o bytí a nebytí. Do Budvar arény přijel Chomutov. Tentokrát od začátku nebylo pochyb o tom, kde chce a potřebuje nutně body. Domácí svůj zápas rozhodli již v první třetině. Pak ještě pravidelně přidávali další branky a konečný výsledek byl 6:1. Kladno ovšem také vyhrálo a rozhodovat bude pondělí. V tomto zápase se mimořádně dařilo obránci Stanislavu Dietzovi, který dal hned dvě branky a jednu asistenci.

Ani vítězství nestačilo

Poslední zápas regulérní soutěže sehráli junioři v Havířově. Ten byl již dlouho poslední a sestup ho nemohl minout. To Jihočeši živili ještě naději na to, že získají alespoň o bod více než Kladno, která hrálo v Chomutově. Českobudějovičtí dali do souboje vše a podařilo se jim vyhrát 7:1. Největší zásluhu na tom měl Tomáš Rousek, který dal dvě branky a na jednu přihrál. Kladno však v Chomutově vyhrálo a tak barážová příčka zůstala Jihočechům a to jen díky horším vzájemným zápasům. Pro juniory tak sezona nekončí a začíná baráž.

Starší dorost

Třetí porážka v řadě

V pátek přivítal starší dorost doma Třinec. Ten do zápasu vstoupil lépe a vyhrál první třetinu. Dařilo se mu dávat branky i v dalším průběhu zápasu a vyhrával již 5:0. Teprve pak se ujla střela Karla Plášila a stanovila konečný stav na 1:5. Jihočeši si za svůj výkon rozhodně vyhrát nezasloužili. Navíc třetí prohra v řadě před play-off není dobrým znamením.

Přestřelka pro Jihočechy

V sobotu se hrálo další kolo v Havlíčkově Brodě. Byl to zápas nevídané přestřelky na obou stranách. Až do stavu 5:5 obě mužstva střídavě vedla o branku a opět dotahovala. Teprve za tohoto stavu přetahovaná přestala a branky stříleli již jen českobudějovičtí hráči. Nakonec z toho bylo vítězství 7:5. Znamená to, že Jihočeši skončí v tabulce určitě na druhém místě a na svého soupeře si ještě musí počkat po závěrečném kole, které se odehraje v pátek. Tři branky a nahrávku zaznamenal Bohumil Svoboda.

Mladší dorost A

Porážka v nevhodnou chvíli

Ve čtvrtek zajížděl mladší dorost do Pardubic. Dorostenci se drží v popředí tabulky a bojují o možnost postoupit na přebory republiky. K tomu potřebují co nejvíce bodovat. V Pardubicích se to nepovedlo. Po dvou třetinách to bylo sice ještě 1:1, ale závěrečná část hry vyšla lépe domácím, kteří ji vyhráli 3:1 a celkově pak 4:2. Přitom Jihočeši dokonce vedli 2:1. První gól Jihočechů dal obránce Jonáš Ťoupal.

Slavia odjela poražena

V neděli nastoupil mladší dorost v nejsilnější možné sestavě a proti němu se postavila v Budvar aréně Slavia Praha. Jihočeši potřebovali zvítězit. Průběh zápasu připomínal pardubické utkání. Tentokrát ovšem v Jihočeské režii. V poslední třetině totiž právě domácí třemi brankami otočili průběh zápasu a vyhráli ho 5:2. Zásluhu na tom má i brankář Lukáš Pícha, který se stal po odchodu Dvořáka do Sparty novou jedničkou týmu a svoji roli zatím zvládá výborně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....