Banes Motor České Budějovice
10.03.2011, Antonín Vansa

Akce Tisícová trefa vynesla 49 000 korun!

Č e s k é B u d ě j o v i c e - S koncem základní části skončil i čtvrtý ročník charitativní akce Tisícová trefa, kterou připravil klub HC MOUNTFIELD ve spolupráci s partnerem akce firmou Fruko Schulz. Rysem akce je, že při každém vstřeleném gólu HC MOUNTFIELD na domácím ledě putuje pětistovka vylosovanému výherci a druhá pětistovka ve prospěch občanského sdružení Proutek. Tato výjimečná akce letos vynesla úctyhodných 49 000 korun.
Českobudějovičtí hokejisté totiž v letošní základní části nastříleli před vlastními fanoušky osmadevadesát gólů, což v přepočtu činilo právě 49 000 korun, další pětistovku věnoval výherce jedné Tisícové trefy pan Tomáš Hladík, která byla převedena už v průběhu sezony. To vše ve prospěch občanského sdružení Proutek. To pomáhá lidem s postižením žít plnohodnotný život uprostřed běžné společnosti. Jeho hlavními činnostmi jsou chráněná dílna pro lidi s mentálním postižením na statku v Plasné a chráněné bydlení pro lidi s mentálním postižením v Plasné a Jindřichově Hradci.

Zástupci občanského sdružení převzali slavnostně šek na částku 49 000 korun při druhém utkání série mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi, které se konalo v pátek 4. března, sportovní manažer HC Mountfield Josef Zajíc naopak obdržel talisman, výrobek chráněné dílny, který by měl českobudějovickým hokejistům pomoci v bojích v letošním play-off.

Rozhovor s ing. Josefem Nejedlým, ředitelem Fruko Schulz Jindřichův Hradec

Jak hodnotíte letošní ročník charitativní akce Tisícová trefa, která právě ukončila svou čtvrtou sezonu?
Rozhodně ji hodnotím velmi kladně. Jsem rád, že peníze, které platíme za vstřelené góly, přispějí jak hokejistům Mountfieldu, tak pomůžou občanskému sdružení Proutek, který se stará o mentálně postižené lidi. V neposlední řadě potěší i vylosovaného diváka. Mimo jiné - OS Proutek Plasná si spolupráce velmi váží, jsou za ni velmi vděční, považují to za velkou podporu od hokejistů Mountfieldu. Osobně vím, že peníze jdou na podporu chráněných dílen a chráněného bydlení pro postižené lidi. A je správné, že se sport spojuje s takovouto charitativní akcí. Tisícová trefa prostě nemá chybu.

Plánujete partnerství s klubem a tudíž participaci na akci i v následujících letech?
Jako firma Fruko-Schulz Jindřichův Hradec, vyrábějící nejlepší rum u nás :-) bychom rádi tuto formu podpory jak hokeje, tak Proutku zachovali. Reklama na náš tuzemák, která zazní při každém gólu na obří obrazovce nad ledem , má pro nás význam. Myslím si, že na hokej chodí i příznivci našeho alkoholu :-).

S trochou nadsázky, nefandíte v sezoně spíše soupeřovým týmům, aby pro vás nebyla celá akce tolik finančně náročná?
Určitě ne. Jsem příznivcem Mountfieldu, fandím mu a mám radost, když góly střílí. Ale je pravda, že např. v prosinci, když hrála v Budějovicích Mladá Boleslav a dostala 10:2, nebo Kladno 7:1, tak jsem si říkal, že v jednom zápase možná zase tolik reklamy nepotřebujeme :-). Ale hokej je pro diváky a čím více bude Mountfield střílet gólů, tím více bude chodit fanoušků a více lidí uvidí náš tuzemák. Takže výzva na příští sezonu : za vstřelený stý a další gól přidám ke každému gólu ještě láhev tuzemáku :-).

Foto k popisce: zleva ing. Josef Nejedlý (Fruko Schulz), Hana Hřebíková, Kamila Tomšíková (o.s. Proutek), Josef Zajíc (sportovní manažer HC Mountfield)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice