Banes Motor České Budějovice
09.03.2011, Matěj Mayer

Mládežnická mužstva čeká jeden z posledních víkendů

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže se nám pomalu blíží ke konci a nyní se podíváme, proti komu nastoupí mládežnická mužstva HC České Budějovice tento týden. Největší pozornost musí být věnována juniorům, kteří bojují s Kladnem o pátou příčku, která zaručuje účast v nejvyšší juniorské soutěži do dalšího ročníku. Starší dorostenci budou hrát v pátek doma s Třincem a v sobotu vyráží do Havlíčkova Brodu. Mladší dorost má před sebou zápasy s Pardubicemi a Slavií a mladší dorostenci B se představí nejprve ve čtvrtek proti Kolínským Kozlům a v neděli v Krkonoších.

Junioři

Juniorské mužstvo potřebuje vítězit. Do konce sezóny totiž zbývají pouhé tři utkání a Kladno má o bod více než Jihočeské mužstvo. Českobudějovičtí se nejprve ve čtvrtek utkají s mužstvem HC Olomouc. Ta je v tabulce skupiny C na druhém místě a ztrácí tři body na vedoucí Chomutov. Jihočeši potřebují přivést tři body, ale nebude to lehké. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 2:1. Druhé měření sil už skončilo lépe pro moravské mužstvo – 1:0. Dosud poslední vzájemný zápas vyhráli také domácí. HC České Budějovice zvítězili ale až po prodloužení 3:2p. Zatím tedy pokaždé vyhrálo domácí mužstvo, jestli se to podaří Jihočechům zlomit se dozvíme ve čtvrtek. Utkání startuje v 17.30.


V sobotu se do Českých Budějovic chystá tým KLH Chomutov. Severočeské mužstvo je v tabulce první s 91 body a pro Jihočechy nebude tento zápas vůbec lehký. Špatné je to i při pohledu na vzájemné zápasy. První utkání v Chomutově vyhráli českobudějovičtí 2:3p. Druhý a třetí zápas skončil stejnými výsledky 4:1. Ovšem v obou případech se radoval Chomutov. Nejprve 15.1. na ledě Budvar arény – 1:4 a pak i v únoru, v utkání hraném v Chomutově - 4:1. Pokud chtějí domácí uspět, budou muset zabojovat. Utkání se odehraje v sobotu v Budvar aréně v 12.30.


Za třetím utkáním zajíždí Jihočeši do Havířova. AZ Havířov je v tabulce úplně poslední a už nyní je jisté, že příští rok si zahraje pouze ligu juniorů. Tři body by tedy měly být povinností. Navíc mají České Budějovice bilanci s Havířovem 100%. První utkání bylo jasně v režii domácích a v Budvar aréně zvítězili 5:1. Druhý zápas v Havířově vyhráli Jihočeši jen těsně 3:4. A třetí vzájemné klání bylo opět jednoznačné - 4:0 pro HC České Budějovice.

Boj o pátou příčku

Soupeři Kladna na poslední tři kola jsou Kometa Brno, Olomouc a Chomutov. Tedy mužstva, která jsou na tom v tabulce lépe než Středočeši. Jihočeši mají 81 bodů, Kladno 82. Pro České Budějovice hovoří slabší soupeři v posledních třech kolech. Vlastně jsou stejní, pouze místo posledního Havířova bude hrát Kladno s Brnem. Právě s Kometou Brno má Kladno špatnou bilanci. Vzájemné zápasy byly 2:5, 1:4 a 4:3sn. Kladno tedy ze tří zápasů získalo jediný bod. S Olomoucí je to podobně: 2:4, 3:7 a 8:6 – tedy tři body. S Chomutovem také pouze tři body: 5:3, 2:5 a 2:3. Kladno tedy vydolovalo z celkem 9 zápasů proti svým nynějším soupeřům pouhých 7 bodů! Pro srovnání – Jihočeši proti svým nadcházejícím soupeřům získali bodů 16.


Někteří junioři by také mohli zaokrouhlit své individuální statistiky. Jakubu Markovi, nejproduktivnějšímu hráči, schází pouhý jeden bod do hranice 40 bodů. Druhý Radek Seidl jich má 37. Reálnou šanci dostat se přes uznávanou metu 20 branek má Lukáš Sumerauer a schází mu k tomu jeden zásah. Hranici sto trestných minut může zase překonat Miloslav Jáchym, má jich 95.

Starší dorost

Starší dorost je v tabulce na druhém místě s 54 body a na první místo už pomýšlet nemůže. Sparta má totiž náskok 19 bodů! Třetí Vítkovice ale Jihočeský celek ohrozit mohou. Mají totiž 51 bodů, tedy o jedno vítězství méně. Starší dorostenci se nejprve představí v pátek proti týmu HC Oceláři Třinec. Ten je v tabulce až na osmém místě a zbývá mu jediný zásah k hranici 100 vstřelených branek. Dosud jediný vzájemný zápas se hrál v Třinci a vyhráli ho České Budějovice 5:3. Páteční utkání vypukne v Budvar aréně v 17.00.


Druhým soupeřem Jihočechů bude Havlíčkův Brod. Ten je dokonce až na desátém místě a je to tým s nejmenším počtem vstřelených branek (pouze 76). Českobudějovičtí mají s tímto soupeřem zatím celkem dobré skóre. První zápas v Havlíčkově Brodě vyhráli hosté 0:3. Druhé utkání vyhráli opět českobudějovičtí, tentokrát 3:2p. Třetí zápas skončil debaklem Havlíčkova Brodu 2:8. Poslední utkání ale trochu překvapivě vyhráli v Budvar aréně hosté 5:7. Utkání v Havlíčkově Brodě se odehraje v sobotu ve 12.30.

Mladší dorost

Mladší dorostenci jsou ve své soutěži na první pozici. Pro její potvrzení budou potřebovat vyhrát následující zápasy. První duel hrají už ve čtvrtek v Pardubicích. Pardubice jsou až osmé a vyhrály pouze jeden vzájemný zápas ze tří. První utkání v Budvar aréně vyhráli domácí vysoko 6:2. Druhý zápas skončil také vysokým vítězstvím Jihočechů – 7:3. Třetí utkání se hrálo v Budvar aréně a vyhráli ho překvapivě hosté 1:3. Utkání se odehraje ve čtvrtek v Pardubicích.


V neděli přijíždí do Českých Budějovice pražská Slavie. Slávisté jsou čtvrtí a na své příčce v tabulce jsou zcela osamoceni. Českobudějovičtí ale s nimi nemají zrovna dobré výsledky. První utkání sice vyhráli Jihočeši 4:2, ale v dalších dvou už byl úspěšnější soupeř. Druhé vyhrála Slavia 5:3 a třetí duel 6:5p. Utkání v Budvar aréně odstartuje v neděli v 12.30.

Mladší dorost B

Mladší dorost B má na programu také dvě utkání. Třetí celek ligy mladšího dorostu odehraje první utkání ve čtvrtek, kdy do Českých Budějovic přijíždí SC Kolínští Kozlové. Ti jsou zatím druzí a právě Jihočeské mužstvo může ještě jejich pozici ohrozit. Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Kolína. První duel musely rozhodnou nájezdy a šťastnější nakonec byli Kozlové – 4:3sn. Druhý zápas se hrál také v Kolíně a úspěšnější byli opět domácí – 3:7. Třetí duel v Budvar aréně vyhráli domácí 4:1. Čtvrteční utkání v Budvar aréně bude zahájeno v 18.00.


V neděli zajíždí českobudějovičtí hráči do Krkonoš. Krkonoše jsou s přehledem posledním mužstvem tabulky a získali zatím pouhých 11 bodů. Není tedy divu, že vzájemné utkání byly: 4:1, 7:1 a 6:2. Pokaždé samozřejmě ve prospěch Jihočechů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....