Banes Motor České Budějovice
28.02.2011, Miroslav Mayer

Juniorka padá v tabulce

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže poskočili o další kola. Juniorka neprožila povedený víkend. Místo minimálně sedmi bodů získala jen čtyři a klesla na barážové místo. Starší dorost si vedl dobře, připsal si jednu výhru a jednu prohru v nastavení, stále drží druhou příčku v tabulce. Mladší dorost B rozdrtil v neděli Benátky nad Jizerou 10:1. Nejlepším hráčem víkendu se stává útočník dorostu B Jakub Šafář, která dokázal v jediném zápase získat pět gólových přihrávek.

Junioři

Z Kladna nakonec pouze s bodem

Junioři hráli první zápas ve čtvrtek a jejich soupeřem nebyl nikdo jiný než Kladno. Tedy mužstvo, které bojuje s českobudějovickou juniorkou o udržení se v extralize juniorů a vyhnutí se nepříjemné baráži. Utkání bylo dlouho bezbrankové a vyrovnané. Až ve 48. minutě se stal prvním střelcem zápasu Tomáš Rousek. Kladenští ale dokázali tři minuty před koncem vyrovnat a o zisku bonusového bodu pak rozhodli v 63. minutě prodloužení. Kladno tedy z důležitého duelu odcházelo šťastnější po vítězství 2:1p.

Snadné vítězství s Opavou

Juniorka hrála své druhé utkání v Budvar aréně a jejich soupeřem byla Opava. Domácí měli skvělý start do utkání, kdy se ujali vedení už ve 3. minutě. Pak se dvakrát trefil, věkově starší dorostenec, Michal Švihálek a bylo jasno. Nepomohlo ani snížení Křesťana ve 34. minutě. Brankami Heřmana a Seidla si pak domácí hladce pohlídali své vedení a zvládli i závěr zápasu, ve kterém hráli hosté značně nečistě. Tři body tedy zůstali na jihu Čech za vítězství 5:1.

Sešup na barážové místo

Pondělní utkání v Ústí nad Labem bylo pro Jihočechy nakonec nepříznivé. Domácí jsou sice téměř bez naděje na záchranu, ale zápasy nechtějí odevzdat. Navíc domácím vyšel vstup do zápasu. Než je Českobudějovičtí rozkoukali už prohrávali 0:2. Švihálek sice snížil, ale domácí získali minutu před koncem náskok 3:1. Jihočeši jen v poslední minutě snížili na konečných 3:2. Kladno vyhrálo v Opavě a tak se v tabulce posunulo o bod před Jihočechy. Těm patří barážové příčka a musejí hodně zabojovat, aby se dostali z této pozice pryč. Druhou brankou Jihočechů vstřelil Martin Semrád.

Starší dorost

V krásném zápase byli Jihočeši lepší

Starší dorostenci hráli své první utkání týdne ve čtvrtek. Na jih Čech přijely Vítkovice. V utkání byli už od začátku jasným pánem domácí hokejisté, stav 4:0 po první třetině hovoří za vše. Druhá třetina skončila 1:1 a ve třetím dějství domácí dvěma góly nedali šanci Vítkovicím na zdramatizování utkání. Konečný výsledek byl 7:2. pro domácí. Dvě branky Českých Budějovice dal kapitán Jan Trummer.

Českobudějovičtí vezou bod ze Vsetína

Českobudějovický starší dorost zajížděl v pátek do Vsetína. Po první třetině vedli hosté po brance Jonáše Beneše 1:0. Domácí ale na začátku druhé dvacetiminutovky srovnali a bylo to 1:1. Na začátku třetí třetiny poslal České Budějovice do vedení David Bílek a dlouho to pak vypadalo, že tři body připadnou hostům. Čtyři minuty před koncem se ale prosadil Vsetín a v nájezdech pak rozhodl o své výhře 3:2sn. I přes těsnou porážku patří Jihočechům stále druhé místo v tabulce.

Mladší dorost B

Vysoká výhra s Benátkami

Mladší dorost B hrál svůj zápas v Budvar aréně a přivítal Benátky nad Jizerou. Po první třetině byl ještě stav pouze 1:0, pak už ale začal koncert. Druhou třetinu vyhráli domácí 5:1 a třetí 4:0. Dokázali tak, kdo je na ledě pánem a soupeře téměř k ničemu nepustili. Zápas vyhráli vysoko 10:1. Hned tři branky v utkání vstřelil útočník Kamil Suchánek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....