Banes Motor České Budějovice
20.02.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě odehraná kola mládežnických soutěží nepotěšila. Nejvíce sledovaná tým- juniorka se v tabulce úplně přiblížil barážové pozici. Starší dorost má na svém kontě jedno vítězství a jednu porážku, ale druhou příčku si spolehlivě drží. Mladší dorost A dokázal vyhrát obě utkání a hlavně vítězství v Brně je hodně cenné. Hráčem víkendu se jednoznačně stává útočník mladšího dorostu David Ruda, který dal ve dvou zápasech sedm branek!

Juniorka

Dva body z Olomouce

Ve čtvrtek sehráli junioři svůj zápas doma s Olomoucí. Ta je na tom bodově dobře a může hrát v pohodě. Jihočeši musí bodovat. Vstup do utkání jim opět nevyšel, když soupeř využil přesilovku. Na vyrovnání domácích opět reagovali hosté brankou navíc. Českobudějovickým se podařilo ve třetí třetině naštěstí vyrovnat a vynutit si tak prodloužení. V něm o druhém bodu rozhodl Jakub Marek, který v poslední minutě dal vítěznou branku na 3:2p. V současné situaci jsou dva body pro tým spíše ztrátou, ale počítat se bude každý bod.

Hrozivá pětiminutovka v poslední třetině

V sobotu zajížděli junioři do Chomutova. Tentokrát se jim podařilo vstřelit první branku zápasu a to díky Aleši Ježkovi. Hosté vyrovnali na začátku druhé třetiny a pak bylo utkání dlouho vyrovnané a otevřené. O všem rozhodlo pět minut v poslední desetiminutovce zápasu. Domácí totiž dali tři branky a strhli skóre zápasu na svoji stran. Jihočeši tak jedou domů s prázdnou s porážkou 1:4. Situaci jim komplikuje výhra Kladna, které se tak bodově dotáhlo. Obě mužstva tak spolu přímo bojují o barážové umístění.

Doma s nulou

V pondělí v podvečer se Budvar aréně představilo poslední mužstvo tabulky HC Havířov. Hosté byli od začátku zápasu jasně pod tlakem a čekalo se jen kolik branek že to dostanou. Ovšem kanonáda se nakonec nekonala. Jihočeši se sice dokázali střelecky prosadit a zápas vyhrát 4:0, ale pro Hrubce to byla nejlehčí nula v životě, neboť na něj šlo pouhých jedenáct střel. Dvě přihrávky v zápase zaznamenal Tomáš Rousek.

Starší dorost

Přetahovanou vyhráli Jihočeši

V pátek vyrazili dorostenci k nejdelší možné cestě za soupeřem do Třince. Jednalo se o první vzájemný duel s tím soupeřem v této sezóně. Zápas připomínal přetahovanou. Obě mužstva se střídala ve vedení. Po dvou třetinách na tom byli lépe domácí, když vedli 3:2. Poslední část hry ovšem patřila Jihočechům. Ti dali tři branky a otočili skóre zápasu na 3:5. Získali tak další tři body do tabulky. V zápase se blýskl hatrickem útočník Bohumil Svoboda.

Drtivý finiš nestačil

Hned v sobotu hráli dorostenci v Budvar aréně a jejich soupeřem bylo nepříjemné mužstvo Rebel Havlíčkův Brod. Po bezbrankové první třetině se v druhé části hry s brankami roztrhl pytel. Lepší v tomto směru byli hosté, kteří se ujali vedení 5:2. Domácí ovšem nesložili zbraně a ve třetí části hry chtěli s výsledkem něco udělat. Podařilo se jim přiblížit se na stav 5:6. Při power- play se hostům podařilo trefit prázdnou branku a tím dát výsledku konečnou podobu 5:7. Jihočechům i nadále patří druhé místo v tabulce a zatím výhodná pozice pro play-off. Dva góly dal Jonáš Beneš.

Mladší dorost

Domácí kanonáda

Mladší dorost si zahrál v tomto týdnu hned dvě kola. Ve čtvrtek přivítal na svém ledě Duklu Jihlava. Zápas nebyl příliš dramatický, neboť o vítězi bylo jasno poměrně brzy. Po první třetině byl stav 5:0 a nebylo o co hrát. Dukla se střelecky prosadila až v poslední třetině a pokazila tal Dvořákovi nulu. Hrdina zápasu byl tentokrát v českobudějovickém dresu. Útočník David Ruda dal pět branek z osmi a to je mimořádný střelecký výkon. I díky němu domácí vyhráli 8:1.

Cenná výhra z Brna

V neděli jeli dorostenci do jámy lvové. Zajížděli totiž na led lídra tabulky Komety Brno. Kometa těsně vedla tabulku a měla zatím s Jihočechy lepší bilanci. Kometě se povedl vstup do zápasu, když se ujala vedení. Ve druhé části Jihočeši vyrovnali. Rozhodnout měla třetí část hry a stalo se. Českobudějovičtí se dokázali střelecky prosadit. Kometa ještě snížila na 2:3, ale další branky padali už jen do jejich branky. Jihočeši dokázali vyhrát 5:2 a přivést důležité tři body a hlavně dokázali, že umějí bojovat. Poslední branku zápasu dal Kamil Suchánek.

Mladší dorost B

Výhra na nájezdy

Ve čtvrtek zajížděli dorostenci ke svému zápasu na Kobru. Poslední zápas na Kobře skončil po přestřelce až na samostatné nájezdy. I tento zápas měl podobný průběh. Po dvou třetinách vedla Kobra 5:4. Jihočeši zabojovali a podařilo se jim vyrovnat. Zápas pak nerozhodlo ani prodloužení a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli i tentokrát úspěšnější českobudějovičtí hráči. O tom, že druhý bodza vítězství 6:5sn poputuje do Českých Budějovic rozhodl Štěpán Beneš, který dal rozhodující nájezd.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....