Banes Motor České Budějovice
05.02.2011, Petr Lundák

Jakub Kovář se už těší na nervozní zápasy před play off

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Po gólových hodech z minulých zápasů v českobudějovické Budvar aréně v pátek oba aktéři naservírovali divákům spíše ukázku dobré hry v obou obranách. První gól totiž padl až téměř dvě minuty před koncem třetí třetiny! A to že do domácí branky nepadly jiné četné pokusy Zlína, si opět skvěle pohlídal Jakub Kovář, který byl po zásluze vyhlášen hvězdou domácích.

Dlouhou dobu jsme mohli vidět utkání bez jediné branky, jak je pro vás takový zápas složitý?
Teoreticky je úplně jedno, jestli hrajete nula nula anebo tři tři. Důležité je, že se pořád jedná o nerozhodný stav zápasu. A v této fázi soutěže je každý bod hodně důležitý a každá chybička vás může posunout váš a také nás může poslat dolů.

To jste si tedy oddychl, když Pavel Kašpařík těsně před koncem utkání vyrovnal, že?
Jasně, je jenom dobře, že jsme bod dokázali vybojovat. I jeden bodík je pro nás dobrý.

Utkání nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, musely tedy rozhodnout samostatné nájezdy. Po tak dlouhém zápasu, jaké pro vás byly?
Prostě jdete do brány a čekáte, jak to celé dopadne. Tady už není co vymýšlet, buď vyhrajete anebo ne.

A byl zápas se Zlínem, kde jste vychytal hodně těžkých a slibných šancí soupeře, o hodně těžší než předchozí domácí utkání?
To ano. Sice jindy na vás jde hodně střel a jste pořád v zápřahu. Ale dnes jich nebylo tolik, jenže se jednalo o hodně těžké zákroky. A jak jsem už říkal, je jenom dobře, že góly z jejich šancí nepadly a my máme bod.

Vy jste nejvytíženější brankář v celé extralize, za pár dní je na programu reprezentační přestávka, těšíte se na trochu odpočinku?
Musím říci, že už ani ne. Spíše se těším na poslední zápasy a na nervy na konci základní části, až se bude rvát o play off. Chceme si co nejvíce zpříjemnit konec sezony.


Stanislav Polodna si užil extraligovou premiéru

Do pátečního zápasu proti Zlínu naskočil Stanislav Polodna na čtyři střídání. Spolu se spoluhráčem Ferebauerem z prvoligového Písku tak nasál atmosféru extraligového hokeje, a pro Polodnu to byla premiéra v nejvyšší domácí hokejové soutěži.

"Moc jsem to nečekal, že bych mohl hrát. Protože trenéři nás na rychlo povolali z Písku, takže jsem i z těch pár střídání tak trochu zaskočený," podotkl jednadvacetiletý útočník. "Hlavně jsem se snažil neudělat do zadu žádnou chybu. Zlín sem přijel spíše bránit, hodně jejich hráčů stálo pořád na modré čáře a my jsme do nich museli akorát více bušit," doplnil Polodna, který vidí hlavní rozdíly mezi extraligovým a prvoligovým hokejem hlavně v rychlosti hry a přesnostech přihrávek.
Stanislav Polodna spolu s Jiřím Fererbauerem, který už má ale na svém kontě více extraligových startů, by měli nastoupit za HC MOUNTFIELD ještě proti pražské Spartě.


Ivan Rachůnek zařídil pro Zlínské druhý bod v nájezdech

Z pohledu vítězného celku, jak zhodnotíte zápas, který nenabídl moc gólů?
Pro diváky to musel být pěkný hokej s šancemi na obou stranách. Ale my jsme měli velké šance na to, abychom dali góly dřív, ale to se pak povedlo až ke konci. Tento zápas tak trochu připomínal bitvy v play off.

Dnes velikou roli hráli oba golmani, jeden jako druhý předváděli skvělé zákroky, je to tak, že?
Určitě, to musíme jenom potvrdit. Strašně dlouho to bylo nula nula. Pak jsme ke konci dali náš první gól a mysleli jsme si, že už to dotáhneme. Ale pak Budějovice vyrovnali a v prodloužení nás dostávali pod tlak, to oni mohli skórovat. Nájezdy jsou už jen loterie, ty jsme zase zvládli lépe my.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....