Banes Motor České Budějovice
31.01.2011, Miroslav Mayer

Víkendová kola před přestávkou

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže čeká ještě tento hrací víkend a pak je na pořadu reprezentační přestávka, kdy se většina mužstev bude věnovat tréninku a nácviku na závěrečnou část sezóny. Junioři o starší dorost mají na programu jeden zápas doma a jeden venku. Mladší dorosty sehrají svůj zápas již ve čtvrtek. Pak hráče ročníku 1996 čeká mistrovství republiky krajů.

Junioři

Juniorka vstoupila dobře do bojů o udržení. Oba své duely vyhrála a má náskok na barážové místo devět bodů. Navíc dokázala odehrát utkání i v oslabené sestavě. Tentokrát by již mohla být kompletní a čeká ji souboj v Havlíčkově Brodě. Ten je na tom špatně, neboť je na předposledním místě a je bezprostředně namočený v sestupu. Má sice již velkou ztrátu, ale nevzdává se, což dokumentuje i vítězství v Chomutově 3:2 a těsná porážka doma s Olomoucí 2:3. Navíc Rebelové mají příznivou bilanci ze vzájemných soubojů. Vyhráli doma 5:1 a v Budvar aréně 5:3. Soupeř tedy Jihočechům moc nesedí, ale budu nutné ho porazit. Zápas se odehraje ve čtvrtek v Havlíčkově Brodě.

V sobotu zavítá do Budvar arény vedoucí tým skupiny o udržení HC Pardubice. Ty jsou na tom v této skupině nejlépe a mají o devět bodů více než Jihočeši. Vzájemné zápasy zatím vždy vyzněly pro domácí mužstvo. Pardubice doma vyhrály 3:2 a Jihočeši 7:4. Body by i nadále měly zůstat doma. Stále je ve hře hodně bodů a jistota záchrany stále není. Pardubičtí v posledním kole porazili doma Kometu 4:1. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost vstoupil do nadstavbové části dobře a zatím se mu daří. Tentokrát ho čeká přímý souboj o druhé místo v tabulce s týmem Vítkovic. Vítkovice jsou v tabulce zatím třetí, protože mají o jeden gól horší skóre než Jihočeši. Na jejich straně bude jistě domácí prostředí. Oba své domácí zápasy Vítkovice vyhrály. Nejprve porazily Hradec králové 3:1 a pak Pardubice 7:4. Jelikož hráli Vítkovičtí v jiné základní skupině jedná se o první letošní vzájemný duel. Zápas se odehraje v pátek v Ostravě. Mužstvo může ukázat svoji připravenost na boje v play-off.

V sobotu dorostenci zajíždějí do Zlína. Ten je v tabulce na šestém místě a ztrácí na Jihočechy již jedenáct bodů. Ani s tímto mužstvem se ještě českobudějovičtí dorostenci letos neutkali. Zdá se, že Zlín je ve formě. Porazil totiž suverénního lídra Spartu doma 5:3 a hned i Slavii 7:3. Zlín se bude chtít dostat v tabulce co nejvýše a vybudovat si lepší pozici pro play-off. Českobudějovičtí by měli potvrdit svoji domácí formu.

Mladší dorost A

Mladší dorost střídá dobré výsledky se slabšími. Zahrává si tak se svojí pozicí v čela tabulky s pozvolna se dotahují další mužstva, která mohou zasáhnout do bojů o přebory republiky. Nyní vstupuje soutěž do své poslední čtvrtiny. Tentokrát by měli mít Českobudějovičtí lehkou úlohu. Jejich soupeřem je totiž poslední tým tabulky HC Tábor. Tábor je jasně poslední a ztrácí na předposlední mužstvo celých devatenáct bodů. Všechna tři vzájemná utkání vyhráli českobudějovičtí dorostenci a i tentokrát by tomu nemělo být jinak. Zápas se odehraje již ve čtvrtek v Táboře.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci přivezli body z venku a teď je potřebují potvrdit v dalším domácím zápase. Jejich soupeřem bude další jihočeský zástupce v soutěži Vajgar Jindřichův Hradec. Vajgar je na osmém místě a neměl by mít sestupové starosti. Českobudějovičtí by měli bojovat o druhou příčku v tabulce na kterou ztrácí jeden bod. Vzájemné zápasy jsou příznivější pro českobudějovický tým, když vyhrál dvakrát 3:1, ale jednou dominoval i Vajgar 5:3. Favoritem jsou Českobudějovičtí, kteří svůj zápas odehrají ve čtvrtek na druhé ledové ploše od 18.15.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....