Banes Motor České Budějovice
30.01.2011, Matěj Mayer

Reprezentační výběry se chystají na další akce

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické reprezentační výběry vyráží na další akce. Dvactíku čeká turnaj v Německu, osmnáctka jede na generálku před dubnovým mistrovstvím světa do Hradce Králové na turnaj pěti zemí. Sedmnáctiletí hokejisté ukáží své umění v Rusku a nejmladší reprezentace odcestuje do finského Vierumäki, kde se zúčastní turnaje čtyř zemí. V reprezentačních výběrech je velké zastoupení českobudějovických hráčů. Ve čtyřech kategoriích se představí hned osm hráčů klubu HC České Budějovice. V nominacích jsou i dva Jihočeští náhradníci.

Reprezentace ČR „20“

Reprezentaci dvacetiletých čeká první akce od prosincového mistrovství světa juniorů v Buffalu. Nejstarší ze všech mládežnických reprezentací se představí v Mannheimu. Trenér Miroslav Přerost zařadil do výběru pouze hráče ročníku 1992, kteří nastupují v domácích soutěžích. Mladší hráči jsou k dispozici reprezentaci do osmnácti let. Trenéři této věkové kategorie vybrali hráče na základě vlastních poznatků ze sledování zápasů. Tento výběr je zatím pouze jakýmsi nástřelem, ve kterém figurují hokejisté, kteří by mohli připadat v úvahu pro další akce.

V Mannheimu čeká naše reprezentanty velmi náročný program v podobě čtyř zápasů ve čtyřech dnech. Postupně narazí na Finy, Němce, Švédy a Švýcary. Zvláště Finové a Švédové by opět měli být velmi silní. V nominaci bohužel nefiguruje žádný českobudějovický hráč. Pouze mezi náhradníky najdeme obránce juniorů HC České Budějovice Jana Předotu.

Statistiky českobudějovických hráčů v letošní sezóně

              Kategorie      Z   G   A    B    TM
Jan Předota    junioři      44   2  10   12    40

Program reprezentace ČR „20“

 8.2.   České republika – Finsko        16:30
 9.2.   Německo - České republika       14:00
10.2.   Švédsko - Česká republika       16:30
11.2.   Česká republika – Švýcarsko     15:00

Reprezentace ČR „18“

Osmnáctku čeká bezpochyby turnaj nejdůležitější. Jedná se totiž o generálku před dubnovým mistrovstvím světa v Německu. Trenéři Šolc s Hostákem dávali dohromady nejsilnější možný výběr. Skvělou zprávou je hlavně uzdravení Dmitrije Jaškina, který se zotavil z operace kolene a bude k dispozici už nyní v Hradci Králové. Tento výběr počítá s největšími nadějemi ročníku 1993, opět se jedná o hráče z evropských soutěží. Proti našim borcům se postaví Finsko, USA, Švédsko a Rusko. Bude to tedy pro české mladíky pořádná prověrka, která by měla koučům osvětlit situaci před mistrovstvím světa.

V nominaci jsou hned tři hráči HC České Budějovice. Lukáš Sedlák, Tomáš Rousek a Michal Švihálek, tedy trojice, která za tuto kategorii reprezentuje pravidelně. Ve výběru je i jejich bývalý parťák, nyní hráč Karlových Varů, Petr Koblasa. Na turnaji pěti se naopak bohužel nepředstaví obránce juniorů Lukáš Kříž, který je pouze náhradníkem.

Statistiky českobudějovických hráčů v letošní sezóně

                  Kategorie        Z   G   A    B    TM
Lukáš Sedlák       junioři        33  10   6   16    28
Tomáš Rousek       junioři        44   8   5   13    34
Michal Švihálek    junioři        29   3   3    6    28
                  st. dorost      12   9   4   13    47
Lukáš Kříž         junioři        31   1   5    6    36
                  st. dorost      10   0   3    3    10 

Program reprezentace ČR „18“

 9.2.   České republika – Finsko        15:00
11.2.   Česká republika – USA           18:00
12.2.   Česká republika - Švédsko       18:30
13.2.   Česká republika – Rusko         17:00

Reprezentace ČR „17“

Trenéři Veber, Östman a Petr skládali nominaci na turnaj čtyř v Rusku. Do Balašichy se vydají hlavně hráči širšího kádru. To hlavně vzhledem k tomu, že brzy po návratu z Ruska čeká českou sedmnáctku zimní olympiáda mládeže v Liberci. V nominaci budeme marně hledat pravidelného účastníka všech akcí této věkové kategorie Karla Plášila. V brance sedmnáctky se představí opět David Gába a v obraně se bude snažit zaujmout trenéry Tomáš Prokop.

Statistiky českobudějovických hráčů v letošní sezóně

                  Kategorie        Z   G   A    B    TM
Tomáš Prokop      st. dorost      39   3   6    9   110 
                                  
                                   Z     Prům.      %
David Gába        st. dorost      31      2,6     91,43

Program reprezentace ČR „17“

 8.2.   Rusko - Česká republika         18:30
 9.2.   Česká republika - Švédsko       15:00
10.2.   Česká republika - Finsko        15:00

Reprezentace ČR „16“

Nejmladší reprezentace odcestuje do finského Vierumäki, kde se zúčastní turnaje čtyř zemí. Soupeřem našim mladíkům budou týmy domácí Finska, Švédska a Ruska. Dosud jediná plánovaná utkání měla proběhnout s Rusy. Ti však kvůli sněhové kalamitě nedorazili a tak čeká šestnáctileté hokejisty první prověrka až v polovině února ve Finsku. V nominaci je trio českobudějovických hráčů. Brankář Tadeáš Dvořák, obránce Jonáš Ťoupal a útočník Luboš Rob.

Statistiky českobudějovických hráčů v letošní sezóně

                  Kategorie        Z   G   A    B    TM
Luboš Rob         st. dorost      40  18  19   37    10
                  ml. dorost       5   3   6    9     0
Jonáš Ťoupal      st. dorost      29   0   3    3    10
                  ml. dorost      14   6   8   14    16
                                     
                                   Z     Prům.      %
Tadeáš Dvořák     ml. dorost      21     1,67     93,42
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....