Banes Motor České Budějovice
26.01.2011, Petr Lundák

Setkání hráčů s fanoušky se líbilo oběma stranám

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Již třetí setkání se svými fanoušky přichystal na středu českobudějovický tým HC MOUNTFIELD. Na všemožné otázky, které se ale netýkaly jen hokeje, několika milovníkům českobudějovického celku odpovídala v Masných krámech hned čtveřice hráčů z A-týmu. Útočníky zastupoval Václav Pletka spolu s Pavlem Kašpaříkem, obránce pak Michael Kolarz a brankáře mladík Šimon Hrubec.

Jak dlouho ještě budeš hrát v Budějovicích? S kým si nejvíce rozumíš v šatně? Co říkáš na trenéra Výborného? Kde tady ve městě bydlíš? Dáš mi někdy po rozbruslení puk? Tak takové a mnohé jiné otázky padaly ve středu z úst fanoušků k uším českobudějovických hokejistů při dalším setkání fandů s hráči, které se konalo v Masných krámech.
Zatímco mladé milovníky hokeje zajímaly ponejvíce podpisy, tak ti starší zase zabrousili často na téma pražské Sparty a možných příchodů posil právě z tohoto klubu. "Musím s vámi jenom souhlasit, jednoho nebo dva obránce bychom nutně potřebovali," přitakávali jak Michael Kolarz, tak i Pavel Kašpařík.
"Podobná setkání jsou pro nás fanoušky dobrá věc, protože poznáme hráče, jak se chovají i mimo led. Já jsem například na takovém sezení poprvé," popsal svůj středeční zážitek osmnáctiletý Tomáš Adam. "Hodně mě tedy překvapilo a myslel jsem si, že tu budou všichni hráči sedět pohromadě, ale nečekal jsem, že bude každý jednotlivě sedět u stolku s pár lidmi. A to je právě daleko lepší, více se dozvíme a popovídáme si," dodal Adam, který pravidelně sleduje svůj oblíbený tým na domácím ledě, ale při play off vyrazí i na ostatní stadiony.

Dalším, kdo se zúčastil podobné akce prvně, byl i Pavel Kašpařík. V jeho předchozích působištích se nic moc podobného totiž nekonalo.

Co na dnešní setkání tedy říkáte, když podobnou akci zažíváte poprvé, jak jste řekl.
Bylo to dneska fajn, bylo to příjemné posezení. Popovídali jsme s fanoušky a rozebrali situaci, která byla, je a bude. Celkově, bylo to opravdu fajn.

A co vás nejvíce překvapilo, jaká otázka anebo podnět?
(zamyslí se) Vyloženě asi žádná otázka mě nepřekvapila. Ale spíš musím říci, že mě hodně potěšilo, že dnes tu byly samé rozumné názory a rozumný pohled na hokej. Což je jenom dobře! Protože je pěkné si povídat s někým o hokeji bez emocí a s někým, který ví, co hokej a sport celkově přináší.

A co říkáte na město České Budějovice, myslím tím celkově a ne jen z hokejové sránky.
Já jsem Jihočech, takže Budějovice znám. A je to krásné město. Pro mně to nebyla žádná neznámá, přijít sem.

Máte zde nějaké oblíbené místo, podnik, kino, hospůdku, kam vždycky rád zajdete?
Ne, to ne. Musím na druhou stranu říci, že se zde moc nezdržuju. Takže, když mám volno, jedu do Písku. Volný čas zde tedy příliš netrávím.

A když pocházíte z jihu Čech, radíte například spoluhráčům, co nejsou zdejší, kam se mají jet podívat, co navštívit?
To ne, já určitě ne! Od toho jsou tady místní kluci, kteří Budějovice znají podrobněji než já. A také, když si něco potřebuji vyřídit anebo něco sháním, tak ihned jdu za nimi a ptám se jich na to.

Na to, jak vypadalo setkání hráčů s fanoušky, se můžete podívat ve fotogalerii ZDE

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....