Banes Motor České Budějovice
23.01.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě odehraná kola mládežnických soutěží nebyla opět moc radostná. Junioři zakončili základní část dvěma porážkami, což je pro ně velmi nepříjemné. Snad jim nebudou chybět body v boji o záchranu. Starší dorost prohrál na Spartě, ale vyhrál na Slávii, kde navíc hrál v oslabené sestavě. Mladší dorost A zabral a vyhrál doma. Naopak B dorost nedal venku ani branku a jel domů z prázdnou. Tento víkend žádný z hráčů nepodal vyjímečný výkon.

Juniorka

Litvínov zářil

Už ve středu se junioři doma utkali s Litvínovem. Litvínov přijel dobře naladěn a s chutí oplatit Jihočechům, ani na týden starou, porážku z vlastního ledu. Od úvodu zápasu se jim to dařilo dobře. Jihočeši tahali za kratší konec a stále museli dotahovat. Litvínov předváděl krásné útočné kreace a dával hezké góly, nejvíce z bezprostřední blízkosti brankáře Kantora. Brankostroj Litvínova se zastavil na stavu 7:3. Nejlepším hráčem domácích byl Lukáš Sumerauer.

Divoký závěr zápasu

K poslednímu zápasu v základní skupině jeli českobudějovičtí junioři do Mladé Boleslavi. Začali slibně, když se ujali vedení. Ovšem pak se domácí dokázali třikrát prosadit a otočit stav na 3:1. V závěru zápasu při power- play dokázali dokonce vyrovnat na 3:3. Ovšem nakonec z toho nebyl ani bod. V poslední minutě totiž domácí dokázali dát ještě jednu branku a zvítězit tak 4:3. Byla to příznačná tečka na nepovedenou základní částí juniorů. Lukáš Sedlák zaznamenal jednu branku a dvě asistence.

Starší dorost

Na Spartu nestačili

V pátek se Jihočeši vydali na led lídra soutěže Sparty Praha. Sparta jasně vede skupinu a byla favoritem. Také se ujala vedení v zápase, ale Jihočeši dokázali vyrovnat a po dvou třetinách to bylo ještě nadějných 1:1. Ve třetí třetině se Sparta rozjela a rozstřílela se. Brankář Gába musel lovit puk ze své sítě čtyřikrát. Pak se teprve opět trefili Jihočeši, ale to stačilo jen na kosmetickou úpravu výsledku 5:2. První branku hostů dával Luboš Rob.

Divoký průběh zápasu

V sobotu se Jihočeši představili opět v Praze. Tentokrát se utkali se Slavií. Slavii se moc nedaří a v tabulce se krčí v dolních patrech. Jihočeši také začali svižně a ujali se vedení 2:0. Ovšem Slavia se probudila a otočila zápas na 3:2. Pro změnu zabrali Českobudějovičtí a najednou vedli 4:3. Pražané stačili již jen srovnat na 4:4 a pak už stříleli jen Jihočeši. Konečný výsledek tak byl 6:4 a Jihočeši splnili roli favorita. Obránce Karel Plášil se blýskl dvěma brankami.

Mladší dorost A

Výhra za tři body

V neděli hráli dorostenci doma zápas s Hradcem Králové. Jihočeši potřebovali zvítězit. Poslední dva zápasy jim totiž úplně nevyšly a pro udržení na čele tabulky je nutno získávat body. První třetina nepřinesla góly ani v jedné brance. Ve druhé třetině to už bylo lepší a hlavně domácí se začali trefovat. Tuto část hry vyhráli totiž 3:1. V závěrečné části pak ještě jeden gól přidali a vyhráli tak 4:1. Dvě branky v zápase dal David Ruda.

Mladší dorost B

Bez gólů to nejde

Mladší dorost B jel k dalšímu kolu do Žďáru nad Sázavou. Jihočeši byli favority zápasu, ale ten se jim vůbec nevyvedl. Za celých šedesát minut se jim nepovedlo vstřelit ani jednu branku. Domácí se trefili čtyřikrát a tak vybojovali všechny body za vítězství 4:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....