Banes Motor České Budějovice
12.01.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - V plném proudu jsou mládežnické soutěže. Další kola odstartují již ve čtvrtek a skončí tentokrát již v neděli. Junioři mají ještě malou naději na postup, starší dorost se rozjíždí k dobrým výkonům. Mladším dorostům se začátek roku vůbec nepovedl. A dorost přišel o svém vládnutí ve skupině a mladší dorost B prohrává a klesá tabulkou. V Českých Budějovicích bude k vidění hned pět zápasů.

Junioři

Junioři se nadechují k lepším výkonům, ale naděje je už menší. Zápasů totiž již moc nezbývá. Přesto je na mužstvu patrné herní zlepšení. Každopádně v pátek se představí na ledě v Litvínově. Litvínov má o dvanáct bodů více než Jihočeši, ale jistotu postupu stále nemá, ale zároveň, v případě dalších výher, má šanci posunout se do elitní skupiny. Takže obě mužstva mají o co hrát a bude to určitě boj. Navíc má Litvínov v letošním roce skvělou formu, ještě neprohrál. Naposledy porazil doma Havlíčkův Brod 6:1 a Jihlavu 5:0. S tímto soupeřem se Jihočeši v této sezóně ještě neutkali.

V sobotu už budou junioři hrát zase doma v Budvar aréně. Jejich soupeřem bude Chomutov. Severočeši jsou v tabulce těsně pod českobudějovickým mužstvem. I oni mají velkou motivaci a body z tohoto souboje se budou počítat dvakrát. První zápas v Chomutově vyhráli hosté 3:2p. Chomutovu se v roce 2011 zatím daří střídavě. Porazil Jihlavu doma 5:1 a pak podlehl Havlíčkovu Brodu 3:4. Jihočeši budou v zápase mírnými favority a měli by další body vybojovat. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost dvakrát vyhrál venku a nyní ho čekají dva domácí zápasy. Hned v pátek přijedou Pardubice. S tímto soupeřem se dorostenci již v této sezóně utkali pětkrát a mají bilanci 3:2. Ovšem poslední zápas, který už se hrál v rámci nadstavby, prohráli v Pardubicích 0:1. Východočeši jsou v tabulce na jedenáctém místě a ztrácejí na Jihočechy již sedm bodů. V posledním kole v Pardubicích vyhráli Vítkovice 4:1. Body by měli zůstat doma. Zápas začíná v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Sobotním soupeřem dorostenců bude další východočeský tým Hradec Králové. V tabulce je osmý a má ztrátu čtyř bodů na Jihočechy. V posledním kole porazil Hradec doma Třinec 2:1. Celkové bilance se vzájemných zápasů je 3:2 pro Hradec Králové. Poslední duel, již v nadstavbě, vyhráli Východočeši 3:1. Je čas srovnat vzájemný účet. Jihočeši by měli využít domácí prostředí. Zápas se odehraje v sobotu od 16.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost v roce 2011 zatím jednou vyhrál i prohrál. To ho stálo vedení v tabulce, ale stále je na čele spolu s Kometou. V neděli ho ovšem čeká další těžký zápas. Představí se totiž v Praze v zápase se Slávií. Ta je v tabulce čtvrtá se ztrátou deseti bodů na čelo. V posledním kole vyhrála 3:2 v Jihlavě. Oba soupeři se utkali již dvakrát a pokaždé si „vykradli“ cizí ledy. Nejprve vyhráli Jihočeši v Praze 4:2 a pak doma prohráli 3:5. Je řada na českobudějovickém týmu?

Mladší dorost B

Ligový dorost nemá dobrý vstup do roku 2011. Dva zápasy a dvě prohry. Poslední dobou se mu přestává dařit a v tabulce již opustil i druhé místo. Hned ve čtvrtek bude dohrávat odložený zápas s týmem se kterým hrál v neděli s Kolínem. Kolín tak převzal druhé místo v tabulce, právě Jihočechům. Ti na něj tak ztrácí jeden bodík.Oba vzájemná zápasy tak vyhrál Kolín a Jihočeši mají možnost konečně ho porazit. V Kolíně totiž oba prohráli 3:4sn a 3:7. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 17.00 na druhé ledové ploše.

Další kole čeká na dorostence v neděli. To se doma utkají s posledním týmem soutěže Krkonoše-Trutnov. Českobudějovičtí zatím oba zápasy vyhráli. Nejprve doma 4:1 a venku 7:1. Tady by měli být body jisté. Zápas začíná v neděli od 12.45 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....