Banes Motor České Budějovice
26.05.2010, Antonín Vansa

Primátor města uvítal vítězné reprezentanty!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Oslavy triumfu na mistrovství světa 2010 jsou téměř u konce, ocenění jeho účastníků zdaleka ne. Ve středu ve 13.00 hodin přijal primátor města České Budějovice Mgr. Juraj Thoma ve své pracovně čtveřici reprezentantů z nedávného úspěšného světového šampionátu v Německu. Ti se následně zapsali do pamětní knihy města. Jejich jména tak budou navždy zapsána v městské historii.
Doplněno o fotografie!
Českobudějovický primátor přivítal konkrétně obránce Filipa Nováka, jenž v uplynulé sezoně hájil barvy ruské Balašichy a ze světového šampionátu musel vinou zranění ramene odcestovat po skončení základní skupiny turnaje. Pozvání přijal i centr Jiří Novotný, který českobudějovický dres oblékal naposledy v sezoně 2001 / 2002 a po letech, strávených v zámoří, se loni vrátil do Evropy. Na šampionát cestoval coby hráč kazašského celku Barys Astana. Ocenění se dočkal i zadák Petr Gřegořek, jenž dres HC MOUNTFIELD oblékal ještě v loňské sezoně. V ročníku následujícím zamíří do KHL, pod vedením kouče Josefa Jandače bude nastupovat za ukrajinského nováčka z Kyjeva, v jehož kádru by se měl mimo jiné potkat i s defenzivní hvězdou ruské Sborné devadesátých let Alexejem Žitnikem. Posledním přijatým byl masér a dobrá duše týmu Pavel Vlašic. Pro něj to byl už desátý šampionát v řadě, svou sbírku dosavadních tří zlatých medailí, jedné stříbrné a jedné olympijské bronzové medaile tak rozšířil o další cenný kov.

Všichni čtyři obdrželi z rukou primátora města knihu, mapující historii Českých Budějovic, poté odpovídali přítomným novinářům, kteří tohoto unikátního setkání pochopitelně využili. „Chtěl bych městu České Budějovice poděkovat. Hokej by bez podpory města zkrátka fungovat nemohl. I díky tomu můžeme být teď hrdí na to, že tito hráči, kteří získali zlaté medaile, pochází, nebo prošli právě Českými Budějovicemi,“ konstatoval generální manažer HC MOUNTFIELD František Joun, který pomohl celé setkání zprostředkovat a jednotlivé účastníky zlatého šampionátu představil primátorovi Juraji Thomovi.

Rozhovory s jednotlivými mistry světa připravujeme.

Fotogalerii ze setkání čerstvých vítězů MS2010 s primátorem města České Budějovice naleznete ve fotogalerii!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice