Banes Motor České Budějovice
03.05.2010, Petr Novotný

Langhammer: Nerozhodoval jsem se jen podle trenéra

Č. B u d ě j o v i c e - Bylo to pro něj důležité rozhodnutí. V jeho životě vlastně zásadní. Šestadvacetiletý útočník Jakub Langhammer si poprvé v životě definitivně odnesl věci ze šatny Sparty Praha v holešovické Tesla aréně a vydal se na cestu do jižních Čech. Jeho novým působištěm bude kabina Budvar arény, kousek od řeky Vltavy. „Přišel jsem pomoct k dobrým výsledkům,“ říká útočník s reprezentačními zkušenostmi.

Jaké jsou první dojmy z nového působiště? Setkal jste se v kabině s někým známým?
Ale jo. Je tady Renda Vydarený, který hrál poslední půlrok na Spartě. Je tady také Fery Ptáček. Některé kluky tady znám podle vidění. Myslím si, že první dojmy jsou dobré.

Říkalo se, že přicházíte za trenérem Výborným. Je to pravda? Kalkuloval jste při svém rozhodování tímto směrem?
Určitě jsem se na to také díval, jaký trenér tu je. Jasně, že jo. Ale kdyby tu byl nějaký jiný trenér, kterého znám, třeba bych sem šel také. Nepopírám, že hrálo velkou roli to, že tady trénuje pan Výborný. Na druhou stranu nechci říkat, že jsem přišel jen kvůli němu. Nějaké procento to tomu mému rozhodnutí ale určitě dalo.

Máte už zkušenosti s letní přípravou kouče Výborného. Tušíte, co vás čeká?
Hodně běhání. To je pro hokejistu asi to nejhorší, co může existovat. My se s tím ale nějak vypořádáme. Takže zas tak hrozný to nebude. Alespoň si to myslím.

Měníte dres poprvé v kariéře. Je pro vás něco zásadně nového třeba v okolí nebo v zázemí?
Určitě to stěhování. Zatím jsem se ještě nikam nestěhoval, takže to pro mě byla taková první a nová věc. Jinak je tu ale asi všechno stejné jako kdekoliv jinde.

A co Sparta? Médii proběhlo, že o vás dost stála. Nenadělal jste si tam svým odchodem trochu zlé krve?
To nevím. Já ze Sparty neodcházel ve zlém. Jak to vidí vedení klubu nebo podobně, to nemůžu vědět. Ale jak jsem měl některé informace, kladné odpovědi na to, že odcházím, ještě nebyly.

Sparta vám ale smlouvu nabízela. Je to tak?
Nabídla. Bavili jsme se s nimi a nakonec jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl.

Poprvé ve své kariéře jste odešel z klubu. Nejste z té změny trochu nervózní?
Teď ani ne. Už jsem o tom však trochu přemýšlel. Až třeba přijedu na Spartu, budu tam hrát poprvé v kariéře za jiný manšaft. Bude tam určitě nervozita, ale také velké očekávání, co mě tam vlastně čeká.

S jakou motivací přicházíte do Českých Budějovic?
Hlavně odvádět dobrou práci. Chtěl bych pomoct týmu a v sezoně udělat co nejlepší výsledek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....