Banes Motor České Budějovice
22.05.2009, Robert Straka

Snopek dal Budějovicím přednost před Švédskem

Č. B u d ě j o v i c e – Zatím největší posilou českobudějovického HC MOUNTFIELD pro nadcházející ročník extraligy je Jan Snopek. Obránce, který přichází z Pardubic, by se měl zařadit k nejvytíženějším bekům mužstva a měl by se stát jedním z vůdců týmu, jenž hrál v minulé sezoně play out. „Budějovice jsou ambiciózní tým, který by měl hrát nahoře,“ řekl Snopek na čtvrteční tiskové konferenci.

Třiatřicetiletý obránce se stěhuje na jih Čech po pěti sezonách v Pardubicích, kde dokonce plnil funkci kapitána. Východočeský klub ale na konci dubna propustil tři své hráče a mezi nimi i Jana Snopka. Co při váhání nad dalším angažmá rozhodlo ve prospěch Českých Budějovic? „Rozhodla ochota v jednání a také to, že Budějovice byly ochotné převzít mou smlouvu, kterou jsem měl v Pardubicích. Byly tam ještě další věci, co mě přesvědčily, abych se vydal do tohoto týmu, ale tyhle dvě se ukázaly být jako nejdůležitější,“ vysvětlil novinářům Snopek.

A proč vlastně musel spolehlivý obránce opustit kádr Moelleru? „Sám moc nevím. V lednu jsem normálně podepsal novou smlouvu, ale před několika týdny mi bylo řečeno, že zasedala správní rada a dohodli se, že příští sezonu už nebudu v klubu pokračovat. Nic víc jsem se nedozvěděl,“ řekl Snopek, jenž měl i další možnosti. „Byly tam nabídky i ze zahraničí a vypadalo to aktuálně. V české lize nebylo tolik klubů, s kterými bych vedl jednání.“

Zadák, jenž má na svém kontě i jeden reprezentační start, se nakonec rozhodl pro přesun na jih Čech. Žádná jiná nabídka ho ve finále tolik neoslovila. „Po pravdě, mám už svoje léta a nechtělo se mi trmácet třeba někam na Moravu. To už bych vzal radši celou rodinu na rok do zahraničí. Jednalo se o švédské kluby, protože jsem tam před dvanácti lety působil a mám tam ještě nějaké kontakty. Ale nakonec to nedopadlo a teď jsem v Budějovicích,“ usmál se expardubický obránce.

Hráči HC MOUNTFIELD už mají za sebou první fázi letní přípravy pod vedením kouče Jana Tlačila. „Já zatím trénuju sám. Ale ze začátku to vyjde podobně, jako bych trénoval s týmem.,“ přiznal Snopek. Do kabiny jihočeského týmu už se ale těší. S hráči by se měl sejít v pondělí, až se zbytek týmu vrátí z týdenní dovolené. „Člověku chybí ta klasická legrace ze šatny. Každé ráno přijít, popíchnout se se spoluhráči, dát si kafe, a tak podobně. To je hokejová klasika a já už se na ní zase moc těším,“ přikyvuje nová českobudějovická posila.

Jan Snopek, čerstvá posila HC MOUNTFIELD,
v doprovodu Jaroslava Jágra (sportovní manažer, vlevo)
a kouče Jana Tlačila.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....