Banes Motor České Budějovice
13.05.2002, David Schlegel

Ladislav Čierny zůstává v Českých Budějovicích

Čerstvý světový šampión z Goteborgu Ladislav Čierny figuroval na oficiální soupisce slovenské reprezentace jako hráč HKm Zvolen Elitní obránce Českých Budějovic dlouho ve Zvolenu působil, ve městě je doma, a proto tento omyl ještě nevěštil nic zlého. Pondělní vydání deníku Sport však na straně 3 doslova uvedlo: "Ve čtvrté obranné linii našel své místo Ladislav Čierny, který poslední sezónu odehrál v dresu Českých Budějovic, ale na oficiální soupisce figuroval jako hráč Zvolenu, kde odehraje příští sezónu." Generální manažer Českých Budějovic Jaroslav Pařízek naštěstí ještě ráno tuto zprávu dementoval.
"Docela mi to vyrazilo dech. Čierny podepsal v lednu novou smlouvu a ta vyprší až v roce 2004. Nikdo s námi o jeho případném uvolnění navíc ani nejednal. Laco Čierny by tedy určitě měl v Budějovicích zůstat," uvedl Pařízek. Pro budějovické fanoušky tak tato nepříjemná bublina splaskla. V deníku Sport naštěstí jen udělali chybu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....