Banes Motor České Budějovice
07.05.2007, David Lukeš

Po hráčích ukončili sezónu i fanklubáci

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Když 28. března po prohře 2:5 v Pardubicích končila pro hráče i fanoušky budějovického Mountfieldu sezóna, nechyběl i přes úspěšný rok smutek. Zatímco hráči s výjimkou reprezentantů tím pádem mohli udělat za ročníkem 2006/07 tlustou čáru, fanklub tak učinil až v pátek 4. května v areálu fotbalové Slavie ČB u Malého jezu na historicky první posezónní "dokopné".
V minulosti se povedlo už několikrát uspořádat akci, na níž se sešli budějovičtí hokejoví příznivci s hráči, kde hlavním cílem bylo zápasové napětí vystřídat zábavou a uvolněním. Většinou se ale jednalo o exhibiční zápasy na ledě. Společné organizované posezónní posezení se ale konalo poprvé. "Samozřejmě tomu předcházely parádní zážitky z domácích i venkovních zápasů, ať už to bylo loni nebo letos. Skalněfanouškovská obec se v Budějovicích rozrůstá a i vztahy mezi námi a vedením klubu jsou na vysoké úrovni," prozrazuje šéf fanklubu Pavel Vágner alias Pajky podhoubí nutné pro vznik podobné akce a zároveň dodává: "Sešli jsme se tu proto, abysme v klidu mohli zavzpomínat na nádherné zážitky z poslední sezóny. Zároveň za sebe i fanklub můžu poděkovat všem příznivcům za báječnou atmosféru na našich zápasech během sezóny i v play-off."

A jak takové fanouškovské křepčení probíhá? Žádný řev a výtržnosti, ale spousta masa na grilu, táborák, pár sudů s pivem a především dobrá nálada v "táboře" z lavic a velkého stanu, který si fandové sami vedle fotbalového hřiště budějovické Slavie postavili. Snem fanklubu pak bylo uspořádání fotbalového zápasu mezi fandy a hráči Mountfieldu. K tomu však nakonec nedošlo. Hokejisté reprezentanti mají stále po prodloužené sezóně volno, přespolní jsou zase povětšinou pryč. A přestože přišli Milan Gulaš, Jiří Hanzal, Lukášové Bolf a Květoň, či Petr Macháček, na sestavení týmu hokejistů to nakonec nestačilo. Proto si to na fotbalovém poli rozdali fandové mezi sebou, jejich boj sledoval i trenér Josef Jandač s rodinou. Konečný výsledek 4:4 jako by symbolicky podtrhl, že ve fanklubu nikdo nemá navrch. "Příští rok se budeme nejen snažit akci zopakovat, ale i lépe se domluvit s hráči, aby i oni dokázali dát dohromady fotbalový tým, a my jim to mohli pořádně nandat," s lišáckým úsměvem věští z koule Pajky.

Cílem setkání ale nebyla jen zábava, ale částečně i domluva na další sezónu: "Fanklub se rozšiřuje a my se snažíme vyjít vstříc. Jednáme s klubem o všech možnostech. Jednou z našich priorit ve fanklubu totiž je, že čím více ten který člen klub podporuje a například s ním jezdí i na venkovní zápasy, tím výhodnější členství pro něj je. Už nás ale není 60, ale 200 a mnoho dalších se ke členství přihlašuje. Proto musíme systém příspěvků a výhod nastavit tak, aby rozdíl mezi aktivními členy a těmi novými nebyl velký," uzavírá Pajky.

Více o srazu najdete na stránkách fanklubu zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....