Banes Motor České Budějovice
02.05.2007, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD se poprvé sešel k přípravě na sezonu 2007/2008

Č. B u d ě j o v i c e - Po více jak měsíčním odpočinku se opět sešli hokejisté HC MOUNTFIELD. Přesně pětatřicet dní po letošním konci v semifinále s Pardubicemi. Na hlavní ploše Budvar Arény sice zatím leží jen prach, ale v kabině A-mužstva je již pořádně rušno. Na jihu Čech totiž odstartovala letní příprava na nový extraligový ročník 2007/2008. Hlavní trenér Josef Jandač spolu se svým novým asistentem Milanem Černým v ní přivítal i dvě nové tváře.
Zatímco na loňském premiérovém srazu prvního týmu chyběly převratné novinky, letos jich není málo. Po třech letech došlo ke změně na trenérských postech. Jako hlavní lodivod u kormidla zůstává Josef Jandač, ale k ruce bude mít nového asistenta. Milana Kupku nahrazuje Milan Černý. Bývalý útočník působil poslední tři roky u českobudějovické juniorky. Z toho důvodu není jeho angažování žádným krokem do neznáma. Prostředí dobře zná a tréninků A-týmu se navíc již dávno aktivně účastnil. Jandač s Černým mohli uvítat i dvě nové tváře na jihu Čech. Hned na prvním tréninku se objevili obránci Vladimír Sičák a Tomáš Frolo. Prvně jmenovaný českobudějovický dres již oblékal a naposledy působil ve švédském Malmö. Frolo, který platí za velice důrazného hráče, přichází na jih Čech z týmu třineckých Ocelářů. S příchodem těchto dvou borců však posilování HC MOUNTFIELD zdaleka končit nemusí. "Některé vyhlédnuté hráče samozřejmě ještě máme, ale jestli se to bude realizovat, nebo ne, to se teprve uvidí," říká Josef Jandač.

Vedle dvou posil naopak plno dalších hráčů na úvodním tréninku chybělo. Do přípravy se zapojí postupně. Jedná se samozřejmě především o reprezentanty. Ať už českého nebo slovenského národního mužstva. "Chybí opravdu víc hráčů, protože každý sezonu končil různě. Teď je tady převážně ta mladší část. Je tu s námi také spousta juniorů," upřesňuje momentální složení kádru hlavní kouč. Žádnou novinkou ani není, že brankář Roman Turek se během léta připravuje podle inviduálního plánu. Během středečního dopoledne si dával do těla v posilovně na zimním stadionu. "S přípravou pojedeme normálně do konce června. V plánu máme absolvovat i dvě týdenní soustředění," naznačuje jízdní řád následujících měsíců Josef Jandač. Ten rovněž prozradil i datum, kdy budou mít jeho svěřenci tu největší dřinu za sebou. "Na led bychom chtěli jít 23. července," odtajňuje vysněný den většiny českobudějovických hokejistů. Do té doby budou muset polykat tréninkové dávky takříkajíc na suchu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....