Banes Motor České Budějovice
09.05.2006, Roman Šperňák

Příprava prvního týmu již odstartovala

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Hokejisty nenáviděná letní příprava začala a hráči HC České Budějovice se dnes v Budvar aréně sešli k prvnímu tréninku. Až na sedm jmen přivítali trenéři Josef Jandač a Milan Kupka kompletní tým, který se skládal ze starých známých tváří. „Nikoho nového jsme nepřivítali,“ uvedl hlavní kouč při pohledu na probíhající svěřence.
Za to ale museli několik členů loňského souboru oželet. V přípravě se trenéři obejdou bez Romana Turka, který stejně jako každý rok trénuje podle individuálního plánu. Chybět bude ještě nějaký čas i čtveřice hokejistů reprezentující Česko a hlavně Slovensko na mistrovství světa v lotyšské Rize a absentovat budou také útočníci Jindřich Kotrla s Radkem Bělohlavem. Ti doléčují přetrvávající zranění z konce loňského ročníku. Prořídlé stavy tak museli kouči doplnit z vlastních řad. “ Juniorů je tady opravdu dost,“ řekl jihočeský lodivod. Naopak jediným oživením je tvář navrátilce ze zámoří Martina Hanzala. Ten absolvuje s mužstvem přípravu a o jeho dalším osudu se poté rozhodne.

V následujících týdnech bude možné vidět hokejisty českobudějovického klubu převážně v domácím prostředí, tedy na různý sportovištích krajského města. Trénovat budou pět dní v týdnu a z toho tři dni je čeká zátěž dvoufázová. „Příprava se náplní nebude nějak moc lišit od té loňské. Jsou věci, které se musejí dělat. Kilometry je potřeba naběhat a najezdit, kilogramy navzpírat, odrazová síla se musí naskákat. My se snažíme dělat to tak, aby to nebylo příliš monotónní,“ vysvětlil Josef Jandač náplň časů následujících. I když hlavní trenér tvrdil, že se příprava nebude příliš lišit, přesto pro své svěřence několik novinek přichystal. Na druhé ledové ploše je položen podklad pro in-line hokej, který bude tým využívat v případě špatného počasí. Je určen pro běhání nebo jiné doplňkové herní situace, ovšem zápasů na kolečkových bruslích se hráči nedočkají. Tou druhou novinkou je poté využití Faktory Pro v českobudějovickém IGY centru, kde má mužstvo domluveno šest tréninkových jednotek i s regenerací. Stejně jako v roce loňském je i v tom letošním naplánované soustředění. Do plánu přípravy zahrnul realizační tým dvě týdenní soustředění na kolech v oblasti Šumavy. V týdnu od 29. května budou hráči na Lipně a třetí týden v červnu v Železné Rudě.“ Celá příprava na suchu skončí 30. června a 24. července již vyjedeme na led,“ zakončil trenér Josef Jandač.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....