Banes Motor České Budějovice
07.01.2002, Jan Čipera

Roman Horák končí!

Mnoho důvodů k radosti jihočeský příznivec opouštějící v neděli večer zimní stadion neměl. Jeho tým prohrál. A to ještě nevěděl další ránu, která zazněla na tiskové konferenci po zápase: Roman Horák končí s aktivním hokejem!
Další prohra. Tak by se dalo krátce zhodnotit nedělní hokejové utkání mezi HC ČB a hostujícím Znojmem. Proč se tomu tak opět stalo, jsem se pokusil zjistit na tiskové konferenci.

Slova obou trenérů se odvíjela, jak již to bývá, od výkonů jejich týmů. Trenér Znojma Milan Kastner byl plný optimismu a chválil svůj tým. Vyzdvihl i výborný výkon brankáře Oldřicha Svobody. Asistent trenéra domácích Václav Červený již tak veselý nebyl. Měl pro to také pádný důvod. Jak sám přiznal, Znojmo hrálo v pohodě, domácí za stavu 2:1 nevyužili některé šance a naopak přišli brzy o vedení. Týmu již také nezbyly především psychické síly na obrat. Soupeř velice rychle dostal domácí pod tlak. HC ČB nedokázal využít ani již nacvičované přesilové hry. Hráčům chyběl pohyb, útočná výbušnost a snad i chuť vyhrát. To již však trenér nepřiznal. Ovšem kdo na tomto utkání byl, tak to poznal.

Na konferenci jsme se dozvěděli dvě nepříjemné zprávy. Ta první je o předčasném ukončení hokejové extraligové kariéry Romana Horáka, a to ze zdravotních důvodů. Roman měl již delší problémy s třísly a kolenem. Na ukončení se obě strany dohodly v sobotu. HC ČB přijde i o mladého útočníka Davida Nedorosta, který odešel na hostování do Písku.

Tak taková byla hokejová neděle. Již v úterý zavítá HC ČB do Vsetína. Podaří se nám vyhrát a oplatit tak Valachům dvě porážky z předchozích letošních vzájemných duelů?
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....