Banes Motor České Budějovice
11.05.2005, Antonín Vansa

Nad Ruskem teď přemýšlet nechci, upozorňuje Tomáš Harant

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Kromě útočníka Michala Hudece, který dostal od kouče Josefa Jandače kvůli loňské náročné sezóně delší volno, jsou v přípravě už všechny dosud známé posily týmu HC České Budějovice. Jako zatím poslední se k mužstvu extraligového nováčka připojil téměř metrákový obránce Tomáš Harant, který loni působil v Karlových Varech. „Vedení Energie nerespektovalo moje požadavky, tak jsem se rozhodl pro České Budějovice,“ řekl slovenský zadák.
Jak jste se dostal k angažmá v Českých Budějovicích?
Končila mi smlouva v Karlových Varech, měl jsem nabídku z Českých Budějovic a ze zahraničí. Popravdě jsem doufal v nějakou nabídku z Ruska, ale většina tamních týmů čeká až na to, jak dopadne Mistrovství světa. Proto jsem nakonec podepsal v Českých Budějovicích. Je to dobrý klub s výborným zázemím.

Jak dlouho jste vlastně byl s Českými Budějovicemi v kontaktu?
Zhruba měsíc.

Nabídku na prodloužení smlouvy jste ale měl i z Karlových Varů. Bral jste jednání s Energií skutečně vážně, nebo to pro vás jen byla záloha, kdyby nic jiného nevyšlo?
Bral jsem to vážně! Jednání bylo seriozní, ale pak jsme narazili na některé věci, které jsem chtěl mít ve smlouvě zakotveny. Vedení Karlových Varů ale moje připomínky nerespektovalo, tak jsem se rozhodl pro České Budějovice.

Byla hlavním problémem délka smlouvy? Zatímco vy jste chtěl podepsat jen na rok, Karlovy Vary chtěly víceletý kontrakt...
V tom problém nebyl. Postupem času by Karlovy Vary byly ochotny přistoupit i na jednoletou smlouvu.

Proč jste vlastně chtěl podepsat jen jednoletý kontrakt?
Jsem nový hráč a vedení klubu mě musí nejprve poznat. Kdyby panovala po sezóně oboustranná spokojenost, není důvod smlouvu neprodloužit.

Myslel jsem to teď obecně. Vy jste vlastně nikde nevydržel déle jak jednu sezónu...
To není pravda. V Dynamu Moskva jsem byl jeden a půl roku. Ale bohužel pro mě se změnil trenér, ten si do týmu přivedl vlastní hráče, tak jsem angažmá v Rusku ukončil. Neviděl jsem nějakou perspektivu v tom, abych odehrál jeden zápas z deseti.

A i po tom všem byste měl chuť se do ruské superligy vrátit?
To ukáže čas. Určitě pro mě není Rusko uzavřená kapitola. Teď ale chci podávat co nejlepší výkony tady v Budějovicích a nad ostatními věcmi nebudu přemýšlet.

Neměl jste trošku strach z kroku do neznáma? Ze současného kádru se znáte prakticky jen se Zdeňkem Kutlákem, s nímž jste loni působil v Karlových Varech...
Je pravda, že kvůli tomu, že skoro vždy podepisuji smlouvu jen na rok, znám jen málo hráčů. V Budějovicích se kromě Zdeňka Kutláka znám ještě s Míšou Hudcem, který hrával ve Slovanu Bratislava.

Díky moc za rozhovor.

ZAHRANIČNÍ OBRÁNCI V BARVÁCH HC ČESKÉ BUDĚJOVICE

play-off 1994 - Janne Laukkanen (Finsko)
1996 - 1997 - Vladimir Antipin (Kazachstán)
1999 - 2001 a 2002 - 2004 - Stanislav Jasečko (Slovensko)
2000 a 2002 - 2004 - Daniel Babka (Slovensko)
2000 - 2002 - Ladislav Čierny (Slovensko)
od roku 2001 - Ján Mucha (Slovensko)
2003 - 2004 - Miroslav Ďurák (Slovensko)
2004 - 2005 - Andrew Ference (Kanada)

Poznámka: V letech 1993 - 1995 oblékal dres HC České Budějovice i obránce Jiří Hála, který na jaře letošního roku přijal rakouské občanství a nastoupil k několika mezistátním zápasům v rakouské reprezentaci.

SLEDUJTE ROZHOVORY S NOVÝMI ČESKOBUDĚJOVICKÝMI POSILAMI

Vyšlo dříve

Rozhovor se Zdeňkem Kutlákem

Rozhovor s Ondřejem Veselým

Rozhovor s Michalem Hudecem

Rozhovor s Viktorem Hüblem

Rozhovor s Josefem Melicharem

Rozhovor s Václavem Nedorostem

Rozhovor s Jindřichem Kotrlou

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....